Берое обърна Пирин и спечели драматично с 3:2 в Благоевград

...
Берое обърна Пирин и спечели драматично с 3:2 в Благоевград
Коментари Харесай

Берое спечели срещу Пирин в голов трилър

Берое обърна Пирин и завоюва трагично с 3:2 в Благоевград последния мач от втория кръг на efbet Лига. Срещата бе първа за " орлетата " на техния стадион " Христо Ботев ", откакто се завърнаха в елита, само че те не съумяха да зарадват почитателите си с триумф.

Гостите бяха без своя голмайстор Мартин Камбуров, който получи червен картон против Локомотив (София) в първия кръг, само че все пак започнаха ужасно и поведоха още в 7-ата минута, когато Алиун Фал изпревари Николай Бодуров след центриране отдясно на Стив Фуртадо и с удар от придвижване преодоля вратаря Петър Петров за 0:1. Четири минути по-късно Реян Даскалов от гостите игра с ръка в личното си наказателно поле, а след намесата на VAR съдията Радослав Гидженов изгледа обстановката и уточни бялата точка. В 14-ата минута пък Красимир Станоев осъществя невъзмутимо дузпата за 1:1, пращайки Нордин Бакер в противоположния ъгъл.

И след гола " орлетата " продължиха да бъдат по-активни в търсене на цялостния поврат. Това се случи в 24-ата минута, когато Станислав Костов комбинира със Станислав Манолев, след което излезе самичък против Нордин Бакер и прати топката около вратаря за 2:1. Пирин продължи да има самодейността, а гостите рядко проведоха рискови офанзиви. В края на полувремето влезлият като запаса Кукула изблъска Дяков на земята след сдърпване сред играчи на двата отбора и получи жълт картон, както и Стилиян Николов.

Малко след почивката Спас Георгиев бе изведен зад защитата на гостите, само че ударът му от границата на наказателното поле не бе прецизен. Лека бавно Берое взе самодейността и извърши три следващи корнера, само че не заплаши вратата на Петър Петров. В 63-ата минута при контраофанзива за гостите Кукула се строполи в наказателното поле, само че не последва съдийски сигнал за дузпа, а и VAR не даде сигнал за такава. Малко по-късно при центриране от корнер бранителите на " орлетата " не съумяха да изчистят и Александър Цветков шутира над вратата. В ответната офанзива Кийлън Лебон преодоля защитник и стреля рисково, само че Петър Петров мазета в ъглов удар. В тези минути Берое играе по-добре.

В 85-ата минута " орлетата " останаха в понижен състав след втори жълт картон за Спас Георгиев, а гостите се възползваха от числения превес и изравниха секунди по-късно посредством Омар Сако, който засече с глава центрирането от директния свободен удар и вкара за 2:2. В последната 90-а минута пък друга запаса на гостите Джуниет Али донесе успеха за тях с удар от границата на наказателното поле след пас на Илиян Стефанов, пращайки топката във вратата за крайното 2:3.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР