Берое и Пирин (Благоевград) излизат един срещу друг в двубой

...
Берое и Пирин (Благоевград) излизат един срещу друг в двубой
Коментари Харесай

Берое приема Пирин в много важен и за двата отбора мач за спасението

Берое и Пирин (Благоевград) излизат един против различен в дуел от 28-ия кръг на efbet Лига. Мачът в Стара Загора започва в 15:15 часа, а основен арбитър ще бъде Ивелин Занев.

И двата тима не са в най-хубавата си форма и се намират в долната част на класирането. Домакините са 12-ти, надалеч от десетото място, което би ги избавило още в постоянния сезон. Към момента “заралии ” са с 24 точки и са нанизали две следващи загуби - и двете с по 0:1 против софийски тимове (Левски и Славия). Като цяло старозагорци имат единствено една победа в последните си девет мача - против Спартак във Варна с 4:0. Аут за днешния мач сигурно е бранителят Сана Гомес. Той се контузи в последния мач на Берое против Левски, а терзанията са, че може да отсъства дълго.

Пирин от своя страна излиза в днешния дуел като 14-ти в класирането. Ако резервира това място и в края на акцията, “орлетата ” ще би трябвало да играят бараж за оцеляване против четвъртия от Втора лига (заради възможното челно класиране на ЦСКА 1948 II). Благоевградчани са с 21 точки и в случай че през днешния ден реализиран успеха, ще се изравнят с Берое. Иначе Пирин няма победа към този момент четири дуела поред, откакто записа две равенства, а по-късно и две загуби. В предишния кръг “орлетата ” отстъпиха на ЦСКА - София с 0:1, а преди този момент паднаха и от Локо (София) с 0:2. Лошата вест за Христо Янев е отсъствието на Преслав Йорданов. Той получи травма по време на мача с “червените ”.

По-рано през сезона Пирин и Берое направиха нулево тъждество в Благоевград. Последният мач в Стара Загора още веднъж не излъчи победител и приключи 1:1. За последно един от двата отбора излезе победител на 2 август 2021, когато “заралии ” надделяха “орлетата ” с 3:2 като посетител.

БЕРОЕ - ПИРИН

Вероятни сформира:

БЕРОЕ : Караджов, Каскардо, Замбулич, Маседо, Гомес, Енрике, Пенчев, Георгиев, Юсеин, Мара, Трибуле

ПИРИН : Ковальов, Семенив, Сенхаджи, Дължеров, Йорданов, Шоколаров, Макрецкис, Кондраков, Будинов, Тасев, Тютюнов

НАЧАЛО : 15:15 часа
СТАДИОН : “Берое ”, гр. Стара Загора
СЪДИЯ : Ивелин Занев
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР