Бернд Холценбайн, който помогна на отбора на Западна Германия да

...
Бернд Холценбайн, който помогна на отбора на Западна Германия да
Коментари Харесай

Световен шампион с Германия почина на 78-годишна възраст

Бернд Холценбайн, който оказа помощ на тима на Западна Германия да завоюва международната купа през 1974 година, умря на 78-годишна възраст, оповестиха от клуба му Айнтрахт Франкфурт, цитирайки фамилията. От клуба оповестиха, че Холценбайн е умрял в понеделник, обкръжен от роднините си.

Крилото има 40 мача за националния отбор, в които е вкарал 5 гола, след които и изравнителното попадение за 2:2 във финала на Евро`76 против Чехословакия - мач, който Германия загуби след осъществяване на дузпи.

Две години по-рано Холценбайн завоюва дузпа след конфликт с нидерландеца Вим Янсен, от която Паул Брайтнер изравни за 1:1, преди Герд Мюлер да вкара победното попадение. Дузпата постоянно е предизвиквала разногласия, само че Холенбайн е упорствал, че е имало контакт и не е плонжирал в наказателното поле.

Футболистът е прекарал по-голяма част от кариерата си в Айнтрахт Франкфурт, с който печели Купата на УЕФА през 1980, както и три Купи на Германия, като държи върха в клуба с вкарани 160 гола.

Той напуща, с цел да играе в Съединени американски щати през 1981, където минава във Форт Лодърдейл Страйкърс и Мемфис Американс, преди да се върне във Франкфурт и за работи в управлението на клуба.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР