Бернардо Силва призна, че кампанията на защитаващия титлата си Манчестър

...
Бернардо Силва призна, че кампанията на защитаващия титлата си Манчестър
Коментари Харесай

Бернардо Силва: Сезонът ни във Висшата лига е голямо разочарование

Бернардо Силва призна, че акцията на защитаващия купата си Манчестър Сити е „ огромно отчаяние “, само че счита, че клубът има несъмнено защо да играе в останалите шампионати. Навлизайки в дуела против Уест Хем, Сити са на 22 точки от водача Ливърпул и възможностите за трета поредна купа от Премиършип са по-скоро илюзорни. Това е нещо, което раздрусало всички в съблекалнята, твърди португалецът, и той има вяра, че дребните елементи са определили сезона им.

„ Сезонът ни във Висшата лига е огромно отчаяние дотук, имайки поради голямото ни закъснение от Ливърпул и в този момент би трябвало да се борим за втората позиция в крайното класиране. Боли ни, никой не очакваше да сме толкоз обратно от противника за купата през януари-февруари. Малките елементи вършат разликата – няма да се окайвам или извинявам, само че ние по този начин и не намерихме салдото – сътворяваме доста положения, осъществяваме малко, а съперниците се разписват с едно-две положения и взимат точки от нас “, стартира той за Sky Sports.

Полузащитникът не е сюрпризиран от представянето на Ливърпул през тази акция. „ Ливърпул въобще не ме изненадва, те бяха извънредно мощни предходната година, а в този момент са безгрешни. Не става въпрос единствено за шанс, има и от него, само че налагането на волята, характера – тези неща също вършат разликата в края. Когато играх в първия си сезон в Сити, отборът завоюва рекордните 100 точки и постигнахме няколко победи в последните секунди на дуелите. Миналия сезон в мача с Ливърпул Джон Стоунс мазета топката и ставаше въпрос за милиметри – от време на време толкоз е задоволително, това са дребните елементи “.

„ Разбира се, че има защо да играем още. В началото на сезона спечелихме Къмюнити Шийлд, в този момент сме на край за Карабао Къп, продължаваме напред за ФА Къп и естествено, сме на осминафинал в Шампионска лига с Реал Мадрид. Мачът с Реал ще бъде огромно предизвикателство, само че всеки мечтае за такива срещи. Хората в клуба са привикнали да печелят титли – в последните 2-3 сезона сме тимът в Европа с най-вече купи. Все още има защо да се борим, сезонът е надалеч от завършил – в случай че спечелим Шампионската лига и двата домашни шампионати това ще бъде най-хубавият сезон в историята на клуба “, продължи Силва.

Той поддържа и сънародника си Бруно Фернандеш, който неотдавна се причисли към градския противник на Сити Манчестър Юнайтед. „ Много се веселя за него, той ще се приспособява към Висшата лига. Най-ценното му качество е психическата резистентност и това, че постоянно дава 100% от себе си за тима. Ние ще сме противници на терена, само че оставаме положителни другари отвън него. Той ще бъде ужасно попълнение за Юнайтед в бъдеще, само че се надявам да не демонстрира най-силните си страни против нас “, приключи някогашният състезател на Монако. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР