Берлин праща екип на военното разузнаване, който да намери подходящо

...
Берлин праща екип на военното разузнаване, който да намери подходящо
Коментари Харесай

Започва разполагането на ракетни комплекси Пейтриът в Полша

Берлин праща екип на военното разузнаване, който да откри уместно място за оборудването

Германската войска ще стартира подготовка за разполагането на зенитно-ракетен комплекс " Пейтриът ", заяви ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Германия предложи на Полша въпросното военно съоръжение, с цел да отбрани въздушното си пространство, откакто предишния месец заблудена украинска ракета падна на полска територия и умъртви двама души.

Предложението на Берлин обаче провокира скандал, откакто Полша съобщи, че за сигурността ѝ ще бъде по-добре Германия просто да изпрати зенитно-ракетни комплекси непосредствено в Украйна.

Германия възрази и посочи, че нито един член на НАТО не е изпратил " Пейтриът " в Украйна и че системата до момента е била разгръщана само за отбрана на територията на алианса.

Произведената в Съединени американски щати система може да поразява противников самолети, тактически балистични ракети, както и крилати ракети, а обсегът ѝ е повече от 60 километра.

След задочни диалози сред Берлин и Варшава предходната седмица полските управляващи одобриха изискванията на немското държавно управление.

Във вторник в Полша ще дойде екип на немското военно разузнаване, който да откри уместно място за оборудването, настояват източниците ДПА.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР