Берлин. Изследователският прототип на Mercedes-Benz залага технологиите, които ще бъдат

...
Берлин. Изследователският прототип на Mercedes-Benz залага технологиите, които ще бъдат
Коментари Харесай

От Берлин до Париж с VISION EQXX само с едно зареждане на батерията

Берлин. Изследователският първообраз на Mercedes-Benz залага технологиите, които ще бъдат употребявани в серийното произвеждане на електрическите коли в бъдеще

Постигането на електрическа подвижност е странствуване, което е колкото вълнуващо, толкоз и предизвикателно, колкото непознато, толкоз и несъмнено. VISION EQXX на Mercedes-Benz e автомобил основан точно за това странствуване. Той дава отговор на прогресивното търсене на модерните клиенти на марката за страст посредством нововъведения. Част от широкообхватна софтуерна стратегия, този проучвателен първообраз е основан от хора с креативност, досетливост и решителност да доставят най-ефективния автомобил на планетата, като употребяват цифрови технологии, иновативност от стартъп фирмите и скорост от Формула 1.

Резултатът е шедьовър на успеваемостта, който е кадърен да измине повече от 1000 км1 с едно зареждане на батерията при необикновено ниската консумация на сила от под 10 кВтч на 100 км.

VISION EQXX на Mercedes-Benz постанова стандартите за развиването на автомобилното инженерство в бъдеще. Много от неговите разработки към този момент се интегрират в серийното производството, като да вземем за пример идващото потомство на модулната архитектура на Mercedes-Benz за коли от компактния и междинния клас.

VISION EQXX на Mercedes-Benz реализира повече с по-малко
Когато се приказва за сила, време или запаси, успеваемостта се свързва с понижаване на загубите до безспорен миниум по този начин, че да се реализира най-хубавото с това, с което се разполага. При VISION EQXX на Mercedes-Benz успеваемостта значи по-голям пробег с по-малко сила, по-осезаем разкош и улеснения с по-малко влияние върху природата и повече електрическа подвижност с по-малко загуби.

Електрически еквивалент на „ 1-литрова кола “
VISION EQXX употребява по-малко от 10 кВтч електрическа сила, с цел да измине 100 км. Преведено в разход на гориво, това се равнява на разход от 1 литър на 100 километра.

От Берлин до Париж с едно зареждане на батерията
Едно зареждане на батерията на VISION EQXX стига за пътешестване от Берлин до Париж, от Ню Йорк до Синсинати, от Пекин до Нанкин. Въз основа на приблизително изминаваните дистанции годишно, водач в Съединени американски щати или Китай ще би трябвало да презарежда изцяло VISION EQXX единствено два пъти месечно, а в Европа - единствено един път месечно.

Шампион в аеродинамиката
На дълъг път актуалните електрически коли употребяват към 2/3 от силата на батерията си, с цел да си проправят път през насрещния въздушен поток. С коефициент на аеродинамично противодействие от 0,172 VISION EQXX може да реализира огромна разлика при пътешестване по автомагистрала. Намаление със единствено 0.01 на този индикатор прибавя към 2.5% към пробега на автомобила. За съпоставяне няколко други коефициенти на противодействие: VISION EQXX – 0,1716; EQS – 0,20; американски футбол – 0,18 до 0,2; велосипедист – от 0,6 до повече от 0,8; човек – от 0,8 до 1,2)

Електрическо задвижване с 95% успеваемост на батерията
С мощ от към 150 кВт супер ефикасното електрическото задвижване на VISION EQXX обезпечава силата и издръжливостта на този извънреден бегач на дълги дистанции. 95% от силата на батерията стига до колелата на VISION EQXX. Най-ефективното задвижване при автомобил с мотор с вътрешно горено реализира 30%, а приблизително при спортистите, които бягат на дълги дистанции, този индикатор е към 50%. С експертно инженерство и помощта на екипа, отговарящ за Формула 1, химиците на Mercedes-Benz съумяха да „ съберат “ силата на електрическия флагман на марката – EQS, в размерите на компактна кола. Батерията на VISION EQXX съхранява съвсем 100 кВтч сила, освен това е с 50% по-малък размер и e с 30% по-лека от тази на EQS.

Устойчиви материали: Иновативно рециклирани и растителни материали понижават въглеродния отпечатък
Супер изчистения дизайн на VISION EQXX е нов израз на успеваемост в интериорния дизайн. Основният принцип е оптимален комфорт и жанр с минимално тегло и без никакви материали от скотски генезис. Така да вземем за пример, при изработването на дръжките на вратите за първи път в автомобилната промишленост се използва биотехнологичен материал, който прилича коприна. А за седалките се ползват две други възможности на кожа - Deserttex, изработен от кактус, както и Mylo - от кореноподобната конструкция на гъби.

VISION EQXX е екипиран с гуми с извънредно ниско противодействие при придвижване, с усъвършенствана аеродинамична геометрия, комбинирани с леки магнезиеви джанти за по-голям пробег. В допълнение ултратънки покривни панели на покрива зареждат акумулаторната система на автомобила за до 25 км спомагателен пробег.

От бял лист хартия до приключен автомобил единствено за 18 месеца: VISION EQXX е част от софтуерна стратегия на Mercedes-Benz, която може да приспособява новаторските технологии в серийното произвеждане по-бързо от всеки път.

Групата Силвър Стар е формален представител на немския тръст Daimler AG за България за марките Mercedes-Benz, SETRA, FUSO и Unimog. Компанията предлага целия набор от услуги за бизнес и крайни клиенти, включително продажба и следпродажбено обслужване на нови и използвани леки, лекотоварни и товарни коли и рейсове, както и продажби на аварийни елементи. Дилърските центрове са позиционирани в София, Пловдив, Варна и Бургас.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР