Бензиностанция в Русе обяви фалит заради високите цени на горивата.Собственикът

...
Бензиностанция в Русе обяви фалит заради високите цени на горивата.Собственикът
Коментари Харесай

Бензиностанция в Русе затваря заради високите цени на горивата

Бензиностанция в Русе разгласи банкрут поради високите цени на горивата.

Собственикът споделя, че не може да се конкурира с веригите, тъй като изборът му е или да работи на загуба, или да продава дизел на 3,25 лева и никой да не го купува.

Георги Георгиев е наел тази бензиностанция преди година. За него работят 7 души. Само че те към този момент имат предупреждения. И на 31 май бензиностанцията ще затвори, тъй като приходите към този момент на могат да покриват разноските.

" Това стартира предния месец. Един месец загуби. Този месец съм си го поставил в графата " загуба ", трети няма по какъв начин да понеса ", споделя Георгиев.

Причината е, че няма действителна конкуренция. Купува горивата от монополистите, които на своите клиенти в бензиностанциите ги продават на по-ниски цени от доставните за него.

" Той продава на мен на една цена, а де факто клиентите му могат да се възползват от отстъпки,… за мен е по-изгодно да си взема цистерната и да отида на колонките им, да си приложа тази отстъпка и ще бъде по-евтино. Нали разбирате, няма по какъв начин да има конкуренция в този случай. За да си избия разноските, би трябвало да събера целия град да зарежда при мене, с цел да има смисъл ", изясни още притежателят.

А на цена от 3,25 лева през днешния ден никой в Русе няма да зарежда. И в случай че непрекъснатите му клиенти с леки коли към момента идват при него, въпреки и да е със стотинка-две по-скъпо, превозвачите с камиони към този момент го заобикалят.

" На старите цени ще мина примерно 200 км, в този момент минавам 100. И в случай че подвигат още, не се знае, ще би трябвало единствено на ток ", споделя Даниел Петров.

" Някакъв таван или нещо би трябвало да се измисли. Тази страна може да се намеси единствено, в случай че понижи ДДС-то. Други сътрудници допускат, че може би такава е и цената на едро, тъй като тук, в случай че минете по базите, има стотици украински и молдовски камиони, които се товарят с дизел и се изнасят неизвестно за къде ", споделя още Георги Георгиев.

Според него, в случай че цените на горивата не престават да порастват, ще затворят и други бензиностанции.

Репортер: Даниела Василева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР