Бенямин Нетаняху се противопостави на нарастващата критика от страна на

...
Бенямин Нетаняху се противопостави на нарастващата критика от страна на
Коментари Харесай

Израел ще продължи до „пълна победа“ над Хамас, обещава предизвикателно Нетаняху

Бенямин Нетаняху се опълчи на възходящата рецензия от страна на Съединените щати против неговото управление на фона на опустошителната война с Хамас, като сподели, че натискът няма да попречи на Израел да реализира „ цялостна победа “.

През последните дни висши чиновници във Вашингтон – най-верният съдружник на Израел, който даде основна военна и дипломатическа поддръжка по време на войната – обществено показаха разочарованието си от израелския министър-председател и неговото държавно управление. Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън упрекна господин Нетаняху, че е наранил Израел поради големия брой цивилни жертви в Газа. прикани Израел да свика избори, заявявайки, че господин Нетаняху е „ изгубил пътя си “. Г-н Байдън изрази поддръжка за това, което той назова „ добра тирада “.

Съединени американски щати също по този начин показаха угриженост по отношение на плануваното израелско нахлуване против град Рафа в южната част на Газа, където се укриват към 1,4 милиона разселени палестинци, и поддръжка за нов кръг от договаряния, ориентирани към осигур...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР