Бенямин Нетаняху подчерта отново днес правото на Израел да се

...
Бенямин Нетаняху подчерта отново днес правото на Израел да се
Коментари Харесай

Нетаняху заплаши с превантивен удар по Иран, условието

Бенямин Нетаняху акцентира още веднъж през днешния ден правото на Израел да се отбрани от възможна нуклеарна офанзива от страна на Иран, предадоха ДПА и Ройтерс.

Премиерът съобщи това в отговор на коментар на ръководителя на Международната организация за атомна сила (МААЕ) Рафаел Гроси, откакто през вчерашния ден МААЕ и Иран реализираха съглашение за инспекции на ирански нуклеарни уреди.
-->
" Генералният шеф на Международната организация за атомна сила Рафаел Гроси преди малко сподели в Техеран, че израелска офанзива против иранските нуклеарни уреди е срещу закона “, сподели Нетаняху.

" Рафаел Гроси е заслужен човек, който направи неподобаващ коментар “, добави той. " Против кой закон? Допустимо ли е Иран, който намерено приканва за нашето заличаване, да се снабди със средствата за нашето изтребване? Забранено ли ни е да се защитим? Очевидно не ни е, а в противен случай, разрешено ни е да се защитим ", съобщи министър председателят.

" Казвам това, тъй като нищо няма да ни спре да защитим нашата страна и да попречим на враговете ни да заличат страната на евреите “, съобщи Нетаняху.

Вчера МААЕ и Иранската организация за атомна сила (ИОАЕ) оповестиха, че специалисти от нуклеарния контролен орган на Организация на обединените нации ще бъдат позволени да правят по-внимателни инспекции на иранските нуклеарни уреди.

Камерите на МААЕ също ще бъдат върнати в употреба, откакто те и друго съоръжение за наблюдаване бяха демонтирани предходната година, сподели Гроси.

Откакто Съединени американски щати се отдръпнаха от нуклеарното съглашение, ограничаващо обогатяването на уран, Иран е обогатил уран до равнище на непорочност от 60%, с което тормози интернационалната общественост, тъй като се приближи до опцията да сътвори нуклеарно оръжие.

Израел е уверен, че Иран работи по създаването на нуклеарно оръжие и вижда в това опасност за съществуването си.

Израелските водачи неведнъж са заявявали, че няма да разрешат на Иран да стане нуклеарна мощ и отхвърлят да отхвърлят вероятността от предпазен удар, отбелязва ДПА.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР