Бенитес не се срамува от твърде отбранителния стил на Нюкасъл

...
Бенитес не се срамува от твърде отбранителния стил на Нюкасъл
Коментари Харесай

Бенитес не се срамува от твърде отбранителния стил на Нюкасъл срещу Челси

Бенитес не се срами от прекомерно отбранителния жанр на Нюкасъл против Челси
Мениджърът на Нюкасъл Рафаел Бенитес отговори на рецензиите по негов адрес по отношение на прекомерно отбранителния жанр против Челси и нежеланието да се играе с топката. "Свраките" в неделя изгубиха с 1:2 от лондончани на своя стадион "Сейнт Джеймсис Парк", а статистиката сподели, че топката е била в владеене на "сините" в 82% от игровото време.

Наставникът на "сините" Маурицио Сари сподели по този мотив, че е в никакъв случай не е виждал тим на Бенитес да се отбранява с петима бранители. Експертът на "Sky Sports" Джейми Реднап пък разяснява, че Нюкасъл е бил задължен да играе по-смело пред родната аудитория.

"Не разбирам тази тактичност. Ако ти отиваш на "Етихад" и играеш против шампионата, тогава има смисъл, само че не и вкъщи. Футболистите на Нюкасъл в съблекалнята би трябвало да се срамят от статистиката за притежаване на топката, тъй като знаят, че са способни на повече", сподели Реднап в ефира. Бенитес обаче не е склонен с това изказване и счита, че статистиката няма никакво значение.

"Владението не значи нищо. Статистиката вкарва в подвеждане, може да държиш топката 80% и отново да загубиш. Ти си задължен да управляваш този автомобил, с който разполагаш. Когато бях отпред на Ливърпул победихме Реал с 4:0, демонстрирайки атакуващ футбол. Когато упражнявах Наполи, атакувахме непрекъснато. Бих желал да играя с петима нападатели, в случай че мога. След като работя в Нюкасъл съм задължен да се оправям с това, с което разполагам. Преди време Барселона владееше топката в 80% от времето против 20% за Селтик и загуби мача, тъй че тази статистика е единствено за малкия екран. В събота против "вълците" Манчестър Сити притежаваше топката 71% и не завоюва. Ние пък съвсем постигнахме своето, бяхме доста близо. Челси нямаше доста положения през второто полувреме", означи Бенитес след мача. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР