Бенингтън е роден във Финикс, Аризона. Той е най-малкото от

...
Бенингтън е роден във Финикс, Аризона. Той е най-малкото от
Коментари Харесай

Да си спомним за Честър Бенингтън вокалистът на легендарните Linkin Park /Видео/

Бенингтън е роден във Финикс, Аризона. Той е най-малкото от четири деца в фамилията. Често споделя: " „ Пея, откогато съм роден. Имам доста видео-касети, снимали по какъв начин, още на 4 годинки, обикалям къщата и пея странни песнички. Пеенето е било постоянно значима част от моя живот и съм доста удовлетворен, че мога да демонстрирам гения си по този метод... ". Родителите му се развеждат в края на 80-те години, до момента в който той към момента е дребен. Преди родителите му да се разделят, фамилията му се мести от Аризона в Scottsdale, Tolleson, Tempe и други ". Бях атлетично дете, само че в един миг спря да ми пука за това. Спрях да се оправям добре с учебното заведение. Започнах да пуша и да вървя по празненства ". На 11 години остава с татко си, който е служител на реда и детектив. Бенингтън посещава Centennial High School, Greenway High School, по-късно посещава и Washington High School. Като по-млад е имал работа в кафене. Казва, че работата му е била единственото нещо, което го е подържало през тези години. По-късно в младостта си се пристрастява към кокаин и метамфетамин. Работи в ресторант на Burger King преди да стартира кариерата си на професионален музикант.

Преди да се причисли към Linkin Park, Бенингтън е вокалист на Grey Daze. По това време работи на половин ден в Burger King, а вечерите репетира с групата. Не може да си разреши кола, дори колело и употребява скейтборд за превоз.

Бенингтън усеща, че не взима задоволително пари и по взаимно единодушие на членовете на групата, той я напуща през 1998. След напускането си той не съумява да открие друга група, към която да се причисли. Почти решил да приключи музикалната си кариера, той получава предложение за прослушване за Linkin Park, тогава наричащи се Hybrid Theory.

През 1998 Xero (по-късно наречени Linkin Park) го канят да стане техен вокалист, изпращайки му демо запис. Групата е впечатлена от гласовите му качества и го моли да отиде в Лос Анджелис за прослушване онлайн. На прослушването няколко други евентуални вокалисти се съревновават с него, само че в последна сметка той бива определен. След това Xero е преименувана на Hybrid Theory и записва албума Hybrid Theory EP, който включвал песните Carousel, Technique (Short), Step Up, And One, High Voltage и Part Of Me. Групата притегля вниманието на няколко звукозаписни студия и подписва контракт с Warner Bros. Records.

Заради авторските права на английската група Hybrid те са принудени да трансформират името си. Бенингтън предлага Linkin Park, тъй като след студийните записи той пътува през Lincoln Park в Санта Моника.

Групата записва първия си албум Hybrid Theory през 1999 и 2000. Той е публикуван на 24 октомври 2000 и включва шлагерите In The End и Crawling. Hybrid Theory е продаден в над 20 милиона копия по целия свят. През 2002 Linkin Park издават албума-ремикс Reanimation, съдържащ и ремикси от Hybrid Theory. След това групата записва идващия си албум Meteora, включващ шлагери като Somewhere I Belong. Майк Шинода написва песента Breaking the Habit, която припомня на Бенингтън за предишното му и на доста пъти го довежда до сълзи. Тя излиза като сингъл през Юни 2004 и е включена в албума Meteora.

След това групата осъществя и техния албум със записи от живо осъществяване – Live in Texas и разбъркан албум с Jay-Z – Collision Course. През 2007 Linkin Park издават третия си студиен албум „ Minutes to Midnight “, който бива продаден в над 7.5 милионен тираж по целия свят, като единствено в Съединени американски щати е разгласен за два пъти платинен. Бенингтън разказва новия им албум като „ друг от предходните, с хард рок и хип—хоп “.

Бенингтън има шест деца. Едно дете на име Джейми от предходна връзка с Елка Бранд. Също осиновява сина си Исая. Бенингтън се дами за първата си брачна половинка – Саманта, на 31 октомври, 1996 година Те имат едно дете – Дрейвън Себастиан, който се ражда на 19 април, 2002 година След като се развежда с първата си брачна половинка, Бенингтън се дами за Талинда Бентли, някогашен модел на Плейбой, от която има три деца – Тайлър Лий и близнаците Лили и Лила (родени през 2011). Заедно със фамилията си живее в къща в Нюпорт Бийч, Ориндж Каунти. Бенингтън взе участие във кино лентата Огън в Кръвта (на британски: Crank). Бенингтън също е неприкрит обожател на пиърсинга и татуировките. През 1995, той и създателят на групата Grey Daze, Sean Dowdell, откриват клуб за татуировки, Club Tattoo в Аризона. Сега те са сътрудници и имат верига от 3 клуба за татуировки в Аризона. Много известни персони като членовете на Hoobastank, David Boston от Аризона Кардиналс и самият Бенингтън са си правили татуировки там.

На 20 юли 2017 година малко преди 9 ч сутринта, локално време (около 19 ч. българско време), е открит мъртъв в частния си парцел в Лос Анджелис.

Причината за гибелта е самоубийство посредством обесване. Самият той е признал в изявление, че като по-млад е правил опити за самоубийство и приемал опиати заради тежка контузия в детските му години в които се счита, че е бил измъчван полово.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР