Бенфика се класира за директните елиминации в Шампионската лига, след

...
Бенфика се класира за директните елиминации в Шампионската лига, след
Коментари Харесай

Бенфика изхвърли Ювентус, Реал М с първа загуба в Шампионската лига

Бенфика се класира за директните елиминации в Шампионската лига, откакто завоюва с 4:3 семейството си на Ювентус. Италианците са навън от конкуренцията.
Ранният удар с глава на Антонио Силва, дузпата на Жоао Марио малко преди приключването на първия половин час и двете попадения на Рафа Силва резервираха Бенфика на второ място в група H, на осем точки пред третия Юве кръг директни края. Отборът на Роджер Шмит е непобеден във всички надпревари през този сезон и може да усъвършенства върха си от 12 точки в груповата фаза. Бенфика към този момент има 11 и е на едно равнище с водача Пари Сен Жермен, кайто разруши Макаби Хайфа със 7:2 в Париж. " Орлите " имат късмет да оглавят групата идната седмица. За задачата и Юве не би трябвало да губи от първенеца на Франция в Торино, откакто към този момент отпадна в груповата фаза за първи път от девет години насам.

" Бианконерите " пътуваха до Лисабон, знаейки, че единствено победа ще им даде вяра да продължат напред. Мойс Кийн вкара изравнителен гол в 21-вата минута, само че гостите по този начин и нямаха късмет да завоюват трите точки. Поредната неприятна вечер за Ювентус беше ненапълно облекчена от битката, която демонстрираха в края на мача, с бързи голове на Аркадиуш Милик и Уестън Маккени, а огромният напор за победа в последните 15 минути трансформира това, което изглеждаше като разгром, в просто мъчително премахване.

Резултатът въпреки всичко ще окаже по-голям напън върху уволнения треньор Масимилиано Алегри в деня, в който прокурорите в Италия завършиха предварителните следствия за хипотетично погрешно счетоводство на Юве.

Милан не остави шансове на Динамо Загреб и с 4:0 като посетител направи значима крачка към класирането си за елиминациите.  " Росонерите " държат ориста в личните си ръце и в последния им мач от групите ще стане ясно дали ще продължат напред. На 2 ноември те ще се изправят в пряк конфликт със Залцбург за втората позиция. Мачът е на " Сан Сиро ". Към момента италианският първенец е със 7 точки и е тъкмо зад водача и сигурен победител Челси, до момента в който австрийците са трети с 6 точки в актива си.

Защитникът Матео Габиа откри с първия си гол за италианския първенец преди почивката. 23-годишният бранител означи с глава след центриране от фаул на Сандро Тонали за 1:0. В 49-ата минута Рафаел Леао се разноски сред няколко играчи на Динамо, с цел да вкара за 2:0, а 10 по-късно Оливие Жиру направи 3:0 от дузпа. Четвъртото попадение пък бе автогол - Роберт Любичич имаше нещастието да си означи автогол в опит да почисти топката 69-ата минута.

Реал Мадрид пропусна да завоюва групата си след 2:3 като посетител на Лайпциг.  " Белите ", които позволиха първо проваляне в Шампионската лига този сезон, въпреки всичко ще имат късмет да се поправят в последния кръг, когато на " Сантиаго Бернабеу " идва Селтик. Йошко Гвардиол и Кристофър Нкунку дадоха задатък от 2:0 на германците, а Винисиус вкара за 2:1 минута преди почивката. Десет минути преди края Тимо Вернер направи 3:1, а Родриго от дузпа в продължението фиксира крайния излаз от 3:2.

Борусия Дортмунд и Манчестър Сити приключиха 0:0.  " Гражданите " позволиха второ следващо тъждество, откакто направиха 0:0 и против Копенхаген предишния кръг, а тъкмо както и тогава, Рияд Марез отново изпусна дузпа. Сити е първи с 11 точки, Дортмунд е втори с 8, като тези два отбора не престават към осминафиналите, а Севиля ще играе в Лига Европа.

Резултати от мачовете във вторник:

Група Е
Република България Залцбург - Челси 1:2
Динамо Загреб - Милан 0:4

Група F
Селтик - Шахтьор Донецк 1:1
Република България Лайпциг - Реал Мадрид 3:2

Група G
Севиля - Копенхаген 3:0
Борусия Дортмунд - Манчестър Сити 0:0

Група Н
ПСЖ - Макаби Хайфа 7:2
Бенфика - Ювентус 4:3. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР