Белоградчишкият епископ Поликарп потвърди, че здравословното състояние на Българския патриарх

...
Белоградчишкият епископ Поликарп потвърди, че здравословното състояние на Българския патриарх
Коментари Харесай

Белоградчишкият епископ Поликарп: Здравословното състояние на патриарх Неофит се стабилизира

Белоградчишкият свещеник Поликарп удостовери, че здравословното положение на Българския патриарх Неофит се стабилизира. В това той се убедил персонално при визитата на духовници във Военномедицинската академия, където Негово светейшество се лекува от белодробно заболяване, заяви БНР.

" Ние като православни християни, като духовници, като духовни рожби на Негово светейшество, както беше огласено, извършихме маслосвет, лиосвещение. Помазахме Негово светейшество за здраве, за изцерение и благословение. Слава Богу, за момента той е добре и се надявам и отсега нататък да става и да бъде още по-добре ", уточни той.

Молебен за здравето на патриарх Неофит беше отслужен в храмовете в цялата страна. Стотици миряни се включиха в общата молитва в катедралния храм " Света Неделя " в столицата.

" Всички се молим за него, цяла България се моли за него, Бог да е милосърден, да му даде сили да премине това прелъщение и тестване. Пак всичко е в Божиите ръце ", споделиха миряни, които бяха пристигнали да се помолят в столичния храм.

" По решение на Епархийския съвет при Софийската Света Митрополия от 1 декември тази година се приканват всички свещенослужители от Софийската епархия да отслужат молебен за здравето на Негово Светейшество българския патриарх и Софийски митрополит Неофит. Също по този начин са включени и специфични прошения по време на Светата литургия. Както българският патриарх се моли за всички нас и ни благославя, по този начин и ние изпъляваме един синовен дълг той да се вдигне от болничния одър и да бъде здрав. Негово Светейшество е прочут със своя жизнен дух ", съобщи пред NOVA ставрофорен иконом Кирил Попов от столичния храм " Св. Неделя ".

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР