Белодробната болница във Велико Търново се нуждае спешно от медицински

...
Белодробната болница във Велико Търново се нуждае спешно от медицински
Коментари Харесай

Белодробната болница във Велико Търново има нужда от медсестри

Белодробната болница във Велико Търново се нуждае незабавно от медицински сестри. Това съобщи пред Българска национална телевизия шефът на лечебното заведение доктор Стела Денчева.  

Медицинските сестри напущат болница, заради две съществени аргументи. Обезпокоени, че лечебното заведение ще бъде закрито, поради дефицит на медицински личен състав, те си търсят нови работни места. На второ място измежду претекстовете за овакантяване е натовареността.  
 Франция страда от изострен дефицит на медицински сестри и анестезиолози Франция страда от изострен дефицит на медицински сестри и анестезиолози
Около 1300 френски студенти, учещи за медицински сестри, са подали оставка заради отмалялост и прекалено безсилие на фона на пандемията от...

" В момента една здравна сестра обслужва 40 тежко заболели пациенти ", уточни доктор Стела Денчева и разясни, че обстановката е такава в цялата страна.  

Единственият метод за задържане на личния състав са по-високите хонорари, добави доктор Денчева. Тя акцентира нуждата от равнене на стандарта на лекарите, работещи в Западна Европа с този на българските медици.  

Междувременно в болничното заведение са новоназначени 6 лекари. Те са млади и амбициозни, искащи да специализират пулмология.  

Всички 53 кревати в Белодробната болница са заети. 20 от тях са за лекуване на Коронавирус пациенти, а останалите са за лекуване на пациенти с белодробни болести и туберкулоза.  
 ГЕРБ ухажва медицинските сестри с 4 000 лева заплата ГЕРБ " ухажва " медицинските сестри с 4 000 лева заплата
Поемаме ангажимент в края на 4-годишен управнически мандат междинната брутна заплата в бранш " Здраве " да бъде 6000 лева за доктор, 4000 лева...

" За жал вълната се надигна. Случаите са доста, има дефицит в лечебните заведения в региона. Претоварени сме. Това е обстановката ", добави доктор Денчева.

Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР