Белият дом заяви по повод на новата турска операция Лапа-Меч

...
Белият дом заяви по повод на новата турска операция Лапа-Меч
Коментари Харесай

Белият дом: Турция има право на самозащита

Белият дом съобщи във връзка на новата турска интервенция " Лапа-Меч " в Сирия и Ирак, че Турция п родължава да е изправена пред действителна терористична опасност в южната си част и има право да се пази, съобщи турската частна телевизия НТВ.

Говорителят на Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби о тговори на въпроси на кореспонденти на онлайн конференция.
Коментирайки събитията по границата на Турция със Сирия, представителят съобщи: " Турция продължава да е изправена пред действителна терористична опасност, изключително в южната част на страната. Разбира се, те имат цялостното право да пазят себе си и своите жители ".
Кърби добави, че моментът, който ги тормози в развиването на събитията в района, е битката против " Ислямска страна " (ИД) на Сирийските демократични сили (СДС).

Коалицията размирен формирования Съюз на демократичните сили е ръководена от сирийските кюрдски Сили за отбрана на народа (СЗН), които са считани от Анкара за отклонение на терористичната Кюрдска работническа партия (ПКК) и са цел на новата турска атака в Сирия.
" Една интервенция в района може да ограничи способността на нашия сътрудник Съюз на демократичните сили да се бори с " Ислямска страна ". Ето за какво си партнираме със Съюз на демократичните сили и желаеме да продължим да оказваме напън върху ИД, уточни още представителят.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР