Белият дом отрече информацията, че президентът на САЩ Доналд Тръмп

...
Белият дом отрече информацията, че президентът на САЩ Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Тръмп не знаел, че Русия плаща на талибани да убиват американци

Белият дом отхвърли информацията, че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп или вицепрезидентът Майк Пенс са били осведомени от разузнаването, че Русия е предложила награди на екстремисти в Афганистан, с цел да убиват американски военни, съобщи ДПА.

Американски медии оповестиха, че подразделения на съветските секрети служби са предложили награди на ислямистки екстремисти, в това число талибани, с цел да ги насърчат да атакуват силите на Съединени американски щати в Афганистан. Информацията беше обявена за пръв път във в. "Ню Йорк таймс ", който се базира на източници в разследващите среди. Изданието добави, че Тръмп е бил осведомен за тези обвинявания.

Говорителката на Белия дом Кейли Макенани акцентира, че американското президентство нормално не разяснява хипотетична разследваща информация или вътрешни разисквания, "директорът на Централно разузнавателно управление на САЩ, съветникът по националната сигурност и шефът на президентската канцелария могат да потвърдят, че нито президентът, нито вицепрезидентът са били осведомени за хипотетичната разследваща информация за съветски награди ".

"Това не е коментар за верността на хипотетичната разследваща информация, а за неправилност в публикацията на в. "Ню Йорк таймс ", който неправилно заяви, че президентът Тръмп е бил информиран по този въпрос ", добави тя.

"САЩ получават хиляди разследващи отчети всеки ден и те се изследват прецизно ", акцентира Макенани.

Талибаните и Русия също отхвърлиха информацията като неоснователна, напомня ДПА.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР