Белият дом определи като абсурд твърдението на Русия, че Украйна

...
Белият дом определи като абсурд твърдението на Русия, че Украйна
Коментари Харесай

САЩ определи като абсурд и пропаганда руските обвинения, че Украйна е замесена в нападението в Москва

Белият дом дефинира като " парадокс " изказванието на Русия, че Украйна е забъркана в нападението против концертната зала " Крокус сити хол " в Подмосковието, при което починаха над 140 души, и съобщи, че е изцяло ясно, че групировката " Ислямска страна " е " единственият виновен " за офанзивата, оповестява Българска телеграфна агенция.

На брифинг пред публицисти представителят на Белия дом по въпросите на националната сигурност Джон Кърби съобщи, че Съединените щати са предали на съветските служби за сигурност документално предизвестие за екстремистка офанзива против огромни събирания в Москва, едно от многото предизвестия, които са били авансово предоставени на Кремъл.

" Пределно ясно е, че " Ислямска страна " е единственият виновен за ужасяващата офанзива в Москва предходната седмица ", съобщи Кърби. " Всъщност Съединени американски щати се пробваха да оказват помощ за предотвратяването на тази терористична офанзива и Кремъл знае това ", добави той.

Кърби приказва малко откакто съветският Следствен комитет заяви, че е разкрил доказателства, че четиримата стрелци, направили нападението, са били свързани с " украински националисти " и са получили пари в брой и криптовалута от Киев.

Той дефинира съветските обвинявания против Украйна като " парадокс и агитация ".

По думите му Съединени американски щати отправили към съветските управляващи голям брой предизвестия за екстремистки набези против концерти и огромни събирания в Москва, в това число документално предизвестие на 7 март в 11:15 ч. до съветските служби за сигурност.

Съединени американски щати предадоха " според естествените процедури и по откритите канали, които са били употребявани неведнъж преди този момент, документално предизвестие до съветските служби за сигурност ", съобщи Кърби.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР