Белият дом обеща да предприеме действия за справяне с острия

...
Белият дом обеща да предприеме действия за справяне с острия
Коментари Харесай

В САЩ се борят с остър недостиг на адаптирано мляко за бебета

Белият дом даде обещание да предприеме дейности за справяне с острия дефицит на приспособено мляко за бебета в Съединени американски щати, съобщи Франс прес.

По данни на профилирания уебсайт " Дейтасембли " в края на предходната седмица равнището на привършване на наличностите при приспособеното мляко е достигнало 43%. Американската изпълнителна власт обмисля, наред с други неща, да усили вноса.

Съединени американски щати създават 98% от приспособеното мляко, което употребяват. Федералните управляващи работят с щатите за облекчение на административната тежест за фамилиите в неравностойно състояние, които купуват мляко за кърмачета с купони за храна.

Белият дом заяви също по този начин, че е изискал от федералния орган за защита на конкуренцията да изследва злоупотребите, свързани с дефицита, в това число препродажбата на мляко за кърмачета онлайн на доста по-високи от нормалните цени.

На 17 февруари, след гибелта на две бебета, компанията " Абът " спря производството и изтегли от комерсиалната верига няколко приспособени млека, в това число " Симилак ", употребявано от милиони американски фамилии. Разследването сподели, че въпросното мляко няма връзка с нещастието, само че производството към момента не е обновено. Това задълбочава дефицита, който към този момент породен от по-широки проблеми по веригата на доставки и дефицит на работна ръка.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР