Белият дом казва на конгресмена на Републиканската партия, че стенограмите на комисията от 6 януари все още се редактират за целите на сигурността

...
Според писмо, получено ексклузивно от CNN, Белият дом каза на
Коментари Харесай

Според писмо, получено ексклузивно от CNN, Белият дом каза на конгресмена Бари Лоудърмилк, че все още преглежда преписите на четири лица, които са свидетелствали пред избраната комисия на Камарата, която разследва 6 януари 2021 г., от съображения за сигурност.

Loudermilk, републиканец от Джорджия, който наблюдава воденото от Републиканската партия разследване на групата, изрази опасения относно липсата на целия работен продукт.

Специалният съветник на президента на Белия дом Ричард Заубер каза пред Loudermilk, че има четирима бивши служители на администрацията на Тръмп, които са свидетелствали, чиито преписи все още са в процес на редактиране „за защита на чувствителна операция и лична информация“.

„Белият дом в момента извършва този преглед. Очакваме да завършим нашия преглед скоро“, написаха от Sauber.

Sauber обеща, че Белият дом ще изпрати преписите на Loudermilk и в Националния архив, когато прегледът на тези преписи приключи и бъдат добавени съответните редакции.

По-рано Лоудърмилк каза на CNN, че му липсват определени преписи, видеозаписи с показания и информация за това как групата е разследвала реакцията на правоприлагащите органи на атаката срещу Капитолия на САЩ.

„Наоколо има малки фрагменти от неща“, каза Лодърмилк пред CNN.

Бившият председател на комисията от 6 януари, представителят на Демократическата партия Бени Томпсън от Мисисипи, изпрати на Loudermilk писмо през юли, защитавайки процеса на архивиране на своя панел. Томпсън подчерта, че според офиса на секретаря на Камарата на представителите панелът трябва само да архивира „неактуални, официални, постоянни записи“, което не включва видеозаписи на интервюта или вътрешни работни продукти.

„В съответствие с насоките от Службата на секретаря и други органи, избраната комисия не архивира временни записи на комисията, които не са били повдигнати от действията на комисията, като например използване в изслушвания или официални публикации, или такива, които не са допринесли за нейните разследващи действия “, написа Томпсън на 7 юли.

„Избраната комисия не беше длъжна да архивира всички видеозаписи на транскрибирани интервюта или показания. Въз основа на насоки от властите на Дома на представителите, Специалната комисия определи, че писмените преписи, предоставени от непристрастни, професионални официални репортери, които свидетелите и служителите на Специалната комисия имаха възможност да прегледат за грешки, са официални, постоянни записи на транскрибирани интервюта и показания, " той добави.

Loudermilk изпрати писмо до Националния архив през май с искане за опис на всички документи, произведени от бившия съдебен състав, които сега се съхраняват в Националния архив, тъй като той твърди, че няма достъп до всички документи, на които има право. Конгресменът каза на CNN, че оттогава архивите са му казали, че не притежават нищо повече.

В писмото си до архивите Лоудърмилк спомена специално, че не разполага с нередактирани копия на писма, изпратени от специалната комисия до Белия дом или Министерството на вътрешната сигурност, с искане за инструкции как да се защити поверителността на определени свидетели. Той каза, че разполага само с редактираните версии, които са публикувани чрез правителственото издателство.

Томпсън обясни в писмото си до Loudermilk, че избраната комисия не може да архивира тези документи до момента, в който комисията се разпусне, тъй като администрацията на Байдън все още ги преглежда. Той каза, че тези документи са заемане на „някои актуални тогава материали, съдържащи чувствителни оперативни подробности от правоприлагащите органи и лична лична информация, която, ако бъде освободена, може да застраши безопасността на свидетелите“. Но, противно на твърдението на Loudermilk, Томпсън каза, че писмата, предаващи чувствителната информация, са били „архивирани на няколко места (включително публичното хранилище на документи на GOP)“.

Loudermilk ръководи подпанела на House Administration, който се превърна в дом на цялата работа на избраната комисия в съответствие с Правилата на вътрешните работи в началото на този Конгрес.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР