Белият дом е започнал да подготвя терена за обявяване на

...
Белият дом е започнал да подготвя терена за обявяване на
Коментари Харесай

Белият дом е започнал да подготвя терена за обявяване на извънредно положение

Белият дом е почнал да приготвя терена за оповестяване на национално изключително състояние, с цел да може да се построи стената по границата с Мексико, за която упорства Доналд Тръмп, написа в. "Вашингтон пост ". Изданието се базира на два осведомени източника.

Тръмп към този момент на няколко пъти предизвести, че може да вкара изключително състояние, с цел да прокара проекта си за създаване на стената, без Конгреса да му даде желаните от него средства. Обявяването на изключително състояние ще бъде оспорено безспорно в съда от съперниците на Тръмп, само че то може да е метод за излизане от задънената улица и да поправи пътя към възобновяване на работата на федералните институции. Парализата там продължава към този момент трета седмица и визира към 800 000 души.

Тръмп е поръчал също така на инженерния корпус към сухопътните сили да дефинира какъв брой бързо ще могат да бъдат подписани контракти за стената и дали строителството ще може да стартира до 45 дни, съгласно един от източниците. Администрацията също така проучвала дали може да се употребяват неизползвани средства. Тя била насочила вниманието си върху закона за бюджета, признат от Конгреса предходната година, включващ 13,9 милиарда $ за финансиране на разнообразни планове, които към момента не са били изхарчени, добави вторият източник. Тръмп желае от Конгреса 5,7 милиарда за стената по границата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР