Белия дом е инструктирал Държавния департамент да замрази повече от

...
Белия дом е инструктирал Държавния департамент да замрази повече от
Коментари Харесай

Тръмп замрази над 200 млн. долара, предназначени за възстановяването на Сирия


Белия дом е инструктирал Държавния департамент да замрази повече от 200 млн. $, предопределени за „ възстановителните действия “ в Сирия и оказването на филантропична помощ в страната, оповестява „ Уолстрийт джърнъл “. По данни на изданието президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е решил да блокира средствата, откакто е схванал за тяхното предопределение от журналистически материал.

Информацията бива оповестена единствено ден, откакто Тръмп увери, че американските войски ще изоставен Сирия доста скоро.

"Каним се да си тръгнем оттова доста скоро, с цел да се върнем в нашата страна, на която принадлежим, в която желаеме да живеем", съобщи в четвъртък в Ричфийлд, Охайо президентът, като добави, че съгласно него е „ извънредно време и другите да се погрижат (за протичащото се в Сирия) “. 

Позовавайки се на свои източници от американската администрация, по-късно Агенция Франс Прес заяви, че изявлението на Тръмп в действителност не е било случайност, а отражение на продължаващите му към този момент няколко седмици проекти да се откаже от средносрочния и дълготрайния ангажимент на Съединени американски щати към стабилизирането на Източна Сирия.

Амбициите на Тръмп са в безспорен прорез и с новата тактика на Съединени американски щати във връзка с Сирия, която бе оповестена през януари тази година от държавния секретар Рекс Тилърсън.

Според Тилърсън американските военнослужещи би трябвало да останат в Сирия, с цел да предотвратят завръщането на ИД и „ Ал Кайда “ на територията й, както и да отстраняват опцията Иран да „ ускори още повече позициите си в Сирия “. По-късно в своя тирада в университета в Станфорд той предизвести още, че "цялостното евакуиране на американските военни сега ще върне властта на Асад и ще продължи бруталното му отношение към личния му народ". Преди броени седмици обаче Тилърсън беше уволнен. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР