Белите пухчета на тополата политат от средата на май месец

...
Белите пухчета на тополата политат от средата на май месец
Коментари Харесай

Шест трика, които помагат срещу пухчетата от тополите

Белите пухчета на тополата политат от средата на май месец съвсем до края на юни, предизвиквайки дразнения. Големи са, с цел да бъдат вдишани, само че подразнят очите, носа или гърлото. Доказано е, че организмът на всеки четвърти човек от бялата раса страда. Пухчетата провокират секреция от носа, сълзи и кашлица.

Експерти оферират няколко храни, които да понижат алергичната реакция.

1. Магданоз, лук и чушки съдържат кверцетин. Това вещество потиска въздействието на хистамините, които са част от алергичната реакция. Важно е обаче да се хапват сурови, тъй като при термична обработка губят потребните си качества. Природата е взела вярното решение тези артикули да зреят тъкмо когато се появяват и най-силните алергени.

2. Мед против алергии и сенна хрема - този артикул има потвърдени оздравителни и защитни качества. Ежедневната консумация на мед обаче е нож с две остриета, тъй като пчелният артикул е кадърен както да потиска, по този начин и да отключва алергии.

3. Риба, богата на омега-3 мастни киселини, пази очите от алергични сърбежи и сълзи. Японско изследване потвърждава, че признаците на алергии, изразяващи се в очно дразнение, фрапантно понижават, в случай че едно от главните за деня хранения включва мазна морска риба.

4. Храните, съдържащи пробиотици, отстраняват алергичните прояви. Сред тези артикули са киселите млека, комбуча културите, киселото зеле и туршиите с дива ферментация.

5. Цитрусите и кивито потискат хистамините. Действат противоалергично с помощта на високото си наличие на витамин С. Изсипете сока на половин лимон във фреша или чая. Парченца плодове пък можете да добавите в закуската си с кисело мляко. Така пробиотици и витамини ще работят дружно.

6. Бромелинът в ананаса е противоалерген. Това вещество, направило ананаса един от най-полезните плодове на планетата, е същинска панацея. Освен че пази от алергични дразнители, то се грижи за здравината на костите и ставите, силата на имунната система, хубостта на косата и кожата и подкрепя горенето на калории.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР