Белград. Застоят на преговорите с Косово не може да бъде

...
Белград. Застоят на преговорите с Косово не може да бъде
Коментари Харесай

Йоахнес Хан: Застоят на преговорите с Косово не може да бъде пречка за европейския път на Сърбия

Белград. Застоят на договарянията с Косово не може да бъде спънка за европейския път на Сърбия, съобщи европейският комисар по разширението Йоханес Хан на взаимна конференция със сръбския министър председател Ана Бърнабич по време на работната аудиенция на еврокомисаря в Сърбия, цитира думите му македонското електронно издание “МКД “ .
„ Изключително скърбя, че разговорът е спрян, не е добре. Няма причина и би било неточност да се стопира всичко, единствено тъй като разговорът е спрял ”, сподели Хан и означи, че се организира подготовка за отваряне на нова глава в договарянията за присъединение на Сърбия към Европейски Съюз и че Министерството на европейската интеграция на Сърбия работи по това всеки ден.
" Министър Ядранка Йоксимович и нейният екип поставят всички старания, с цел да усъвършенстват администрацията и да реализират прогрес в избран миг да бъдат подготвени, " сподели еврокомисарят.
Той добави, че изборите за Европейски парламент " нямат огромно въздействие " върху процеса на интеграция на Сърбия в Европейски Съюз, защото той се ръководи на административно равнище.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР