Белгийското правителство реши да въведе допълнителни ограничителни мерки срещу COVID-19

...
Белгийското правителство реши да въведе допълнителни ограничителни мерки срещу COVID-19
Коментари Харесай

Белгия въвежда задължителна ваксинация за работещите в здравния и социалния сектор

Белгийското държавно управление реши да вкара спомагателни ограничаващи ограничения против COVID-19 поради увеличението на броя на инфектираните.

Белгия вкарва от следващата година наложителна имунизация за здравните служащи и работещите в обществения бранш. Локдаун в страната към този момент не се планува, остава в действие потреблението на зеления документ, уголемява се носенето на маска и работата от у дома.

81 % от популацията на 11-милионна Белгия са имунизирани. Въпреки това управляващите се притесняват, че четвъртата вълна може да претрупа
лечебните заведения. В момента в интензивните отделения се намират 550 пациенти, множеството неимунизирани. Дневно в страната умират 25 души.

Засега държавното управление няма желание да вкарва локдаун за неимунизираните, както е в Австрия. Училища, заведения и заведения за хранене остават отворени, само че се уголемява носенето на маски. Остава в действие и използването на зелените документи за визити на всички обществени места като кина, концерти, спортни и културни събития.

Властите обмислят способи да накарат хората, които не са имунизирани, да го създадат. Стъпка в тази посока е и решението за наложителна
имунизация за всички, които работят в лечебни заведения, обществени заведения и старешки домове. Те ще имат три месеца време от 1 януари да се
имунизират. Ако към 1 април следващата година към момента има неимунизирани, те ще бъдат освобождавани от работа.

" Мисля, че е недопустимо здравните служащи да бъдат задължавани да се ваксиринат. Те бяха героите на първата вълна, всички им ръкопляскаха всяка вечер, а в този момент следваме пътя на Макрон: разделяй и владей! Всеки има право да прави каквото си желае ", счита Розали, жителка на Брюксел.

Правителство реши да вкара и наложителна работа от у дома за компании, в които това е допустимо. Премиерът Александър Де Кро желае трета доза за всички белгийци допустимо най-бързо.

НОВИ МЕРКИ В БЕЛГИЯ
ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ВАКСИНИ ЗА ЗДРАВНИЯ И СОЦИАЛНИЯ СЕКТОР
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР