Белгийското контраразузнаване издаде за първи път сборник със съвети за

...
Белгийското контраразузнаване издаде за първи път сборник със съвети за
Коментари Харесай

Белгийските служби за сигурност дават съвети на пътуващите в чужбина

Белгийското контраразузнаване издаде за първи път алманах със препоръки за пътуващите в чужбина жители, оповестиха локални медии.

На пасажерите се предлага да бъдат бдителни и да не оставят без контрол пренасяните документи и електронни устройства. Сред препоръките е устройствата да не бъдат зареждани на така наречен публични терминали, където може да бъдат инфектирани със злотворен програмен продукт, както и да не бъдат свързвани с отворени безжични мрежи за интернет. Препоръчва се, в случай че пътуването е по работа, да се употребяват служебни, а не персонални електронни устройства, съобщи Българска телеграфна агенция.

Службите припомнят, че пътуващите следва да бъдат изключително деликатни с непознати, които ги ласкаят, вършат им дарове или задават непотребни въпроси. Препоръчва се по време на пътуването използването на обществените мрежи в интернет да бъде сведено до най-малко, както и да се демонстрира въздържаност при диалози по чувствителни въпроси. Допълва се, че всички препоръчани ограничения за сигурност важат с двойна мощ за страни с по-настъпателни служби, изключително когато са отвън Европейски Съюз. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР