Белгийският вицепремиер призова в сряда белгийското правителство да приеме санкции

...
Белгийският вицепремиер призова в сряда белгийското правителство да приеме санкции
Коментари Харесай

Белгия иска санкции срещу Израел заради бомбардировките в Газа

Белгийският вицепремиер прикани в сряда белгийското държавно управление да одобри наказания против Израел и да проверява бомбардировките на лечебни заведения и бежански лагери в Газа, предава " Ройтерс ".

" Време е за наказания против Израел. Пороят от бомби е безчовечен ", сподели вицепремиерът Петра Де Сутер пред вестник Nieuwsblad. " Ясно е, че Израел не се интересува от интернационалните претенции за преустановяване на огъня ", сподели тя.

Израел удари Газа в отговор на, при което въоръжени мъже убиха 1400 души, най-вече цивилни, и взеха към 240 заложници, съгласно израелските данни. Войната се трансформира в най-кървавия епизод в дългия няколко генерации спор сред Израел и Палестина.

Де Сутер сподели, че Европейският съюз би трябвало неотложно да приключи своето съглашение за асоцииране с Израел , което цели по-добро икономическо и политическо съдействие.

Тя също по този начин сподели, че би трябвало да се вкара възбрана за импорт на артикули от окупирани палестински територии и на израелски заселници, политици, бойци, виновни за военни закононарушения, би трябвало да бъде неразрешено да влизат в Европейски Съюз.
 Бивш израелски министър председател предизвести, че Израел не разполага с доста време в Газа
Бивш израелски министър председател предизвести, че Израел не разполага с доста време в Газа

Той чака държавните управления в Европа да извърнат тил на Израел и " търкания " зад Океана

В същото време, сподели тя, Белгия би трябвало да усили финансирането за Международния углавен съд в Хага за следствие на бомбените атентати, като в същото време понижи паричните потоци към " Хамас ".

" Това е терористична организация. Терорът коства пари и би трябвало да има наказания против фирмите и хората, които обезпечават пари на " Хамас " ", сподели Де Сътер.

Тъй като войната към този момент навлиза във втория си месец, представители на Организация на обединените нации и страните от Г-7 ускориха апелите за филантропична пауза във военните дейности, с цел да оказват помощ облекчение на страданието в Газа, където постройките са разрушени и главните ресурси са на привършване. Палестински чиновници споделят, че повече от
 Страните от Г-7 застанаха зад Израел, предизвестиха Иран да не поддържа Обновена
Страните от Г-7 застанаха зад Израел, предизвестиха Иран да не поддържа " Хамас "

Те също осъдиха насилието на израелски заселници, осъществено против палестинци
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР