Белгийският съд нареди бившият крал на страната да плаща по

...
Белгийският съд нареди бившият крал на страната да плаща по
Коментари Харесай

Тествай или плащай - изборът пред бившия крал на Белгия заради недоказано бащинство

Белгийският съд подреди някогашният крал на страната да заплаща по 5000 евро дневно, до момента в който не направи ДНК тест за бащинство, с който да бъде решен дългогодишния спор, заведен от жена, която твърди, че е негова щерка, споделя " Ройтерс ".

Според юридически източник на организацията, 84-годишният крал Албер II ще би трябвало да заплаща сумата на 50-годишната белгийска скулпторка Делфин Боел за всеки ден, в който отсега-нататък той отхвърля да извърши заповед на съда от предходната година за даване на проба за тест за бащинство.

Албер, който абдикира преди шест години в интерес на сина си Филип, оспорва решението на съда, което го задължава да се подложи на теста.

Оттеглилият се монарх отхвърля изказванията на Боел към този момент повече от десетилетие. Направените по разпореждане на съда ДНК проби към този момент потвърдиха, че тя не е правоприемник на нейния легален татко Жак Боел, потомък на една от най-богатите индустриални династии в Белгия.

Нейната идентичност се трансформира в тематика на публично разискване след оповестената през 1999 година биография на кралица Паола, италианската брачна половинка на Албер, в която се твърди, че той е имал дългогодишна извънбрачна връзка, от която има щерка, родена през 60-те години.

Албер, който няма никаква публична социална роля, е признавал, че с Паола са имали брачни усложнения. Всичките им три деца са по-големи от Боел. Следващата по линията за трона в страната в този момент е принцеса Елизабет, щерка на Филип и кралица Матилде.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР