Белгийският изследовател на сигурността Ленерт Вутерс разкри на хакерска конференция,

...
Белгийският изследовател на сигурността Ленерт Вутерс разкри на хакерска конференция,
Коментари Харесай

Белгиец хакна сателитната интернет система Starlink с евтина платка

Белгийският откривател на сигурността Ленерт Вутерс разкри на хакерска конференция, че е провел сполучлива офанзива за инжектиране на неточности в потребителски терминал за Starlink – сателитната интернет система на SpaceX. За задачата той употребявал домашно модифицирана платка, чиято разработка коства към 25 $.
Прочетете още
Вутерс съумял да хакне системата и оттова да изследва мрежата на Starlink, разкри етичният хакер в презентация по време на форума Black Hat. Своето средство за хакване той изработил от „ евтини, подготвени елементи “, след което съумял да го употребява, с цел да получи „ root “ достъп.

Веднъж прикован към антената на Starlink, инструментът започва офанзива за инжектиране на неточности, което в последна сметка води до такава степен, че потребителят може да заобиколи отбраните и ограниченията за сигурност на Starlink. Така Вутерс съумял да проникне в заключените елементи на системата.

Вутерс първо направил офанзивата в лаборатория, преди да внедри модифицирания си чип върху самата паница, разкри той в критика за своята презентация, оповестена на уеб страницата на конференцията.

„ Нашата офанзива води до безвъзвратен пробив на Starlink UT и ни разрешава да изпълняваме случаен код “, написа хакерът. „ Възможността за приемане на root достъп до Starlink UT е причина за свободно проучване на мрежата Starlink “.

Вутерс е разкрил уязвимостта на SpaceX по виновен метод посредством нейната стратегия за награди за доброжелателно хакване.

Познавайки сериозния темперамент на своята сигурност, SpaceX към този момент е дала отговор на презентацията на Вутерс с документ от шест страници, оповестен онлайн. С него компанията приканва откривателите по сигурността да „ рапортуват бъговете “, с цел да оказват помощ на компанията да отбрани по-добре системата Starlink. Компанията предлага и в детайли пояснение за това по какъв начин пази Starlink.

Документът също по този начин поздравява проучването на Вутерс, наричайки го „ механически впечатляващо “.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР