Белгийски земеделци последваха примера на своите колеги във Франция и

...
Белгийски земеделци последваха примера на своите колеги във Франция и
Коментари Харесай

Трактори стигнаха и до Брюксел, земеделци затрудняват движението по пътищата в Белгия

Белгийски земеделци последваха образеца на своите сътрудници във Франция и тази заран блокираха пътища, като някои от тракторите доближиха Брюксел, оповестяват локални медии. В белгийската столица от ранните утринни часове съществени булеварди и част от околовръстния път са задръстени, оповестява кор. на Българска телеграфна агенция в Брюксел Николай Желязков.

Земеделците са недоволни от ниските изкупни цени на своята стока и тежката администрация, с която се постанова да се оправят всеки месец, с цел да се отчетат пред управляващите и да получат помощи. Те възразяват също против някои европейски ограничавания в земеделието, свързани с опазването на околната среда, както и против подготвяното комерсиално съглашение сред Европейски Съюз и страните от Латинска Америка.

Протестите в Белгия започнаха в петък предходната седмица. Медиите оповестяват, че през вчерашния ден се е стигнало до ръкопашен пердах сред протестиращи и жител, който не е съумял с автомобила си да премине през една от многочислените пътни блокади в южната част на страната.

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР