Белгийски медии определиха днес като лъжа изказване на руския президент

...
Белгийски медии определиха днес като лъжа изказване на руския президент
Коментари Харесай

Белгийски медии определиха като лъжа изказване на Путин за историята

Белгийски медии дефинираха през днешния ден като неистина изявление на съветския президент Владимир Путин на среща с младежи в Сочи, на която декларирал, че Белгия през днешния ден съществува с помощта на Русия. Путин пренаписва историята, това е имитация, гласи оценката в медиите и се прави съпоставяне с интерпретациите на съветския държавен глава във връзка историята на Украйна, съобщи Българска телеграфна агенция.

Путин не е показал учредения за своите изказвания. Пояснява се, че историческите документи сочат друго - съветският император Николай Първи през 1830 година възприема желанието на Белгия да се обособи като независима страна като опасност за европейския ред, контрактуван на Виенския конгрес след Наполеоновите войни. Императорът възнамерявал да изпрати военно подкрепление на холандския крал Гийом, с цел да потуши въстанието в тогава южните провинции на своето кралство. Заради избухналото в същото време въстание в Полша против Руската империя, съветските войски не доближават западните елементи на Европа.

Това не е първата корист на Путин с историята, пишат медиите. Отбелязва се, че три дни преди да нападне Украйна през 2022 година, Путин е показал нашироко своя прочит на историята, съгласно който " Украйна е напълно основана от Русия ".
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР