Белгийски фермери, неводолни от повишаващите се разходи, екологичната политика на

...
Белгийски фермери, неводолни от повишаващите се разходи, екологичната политика на
Коментари Харесай

Белгийски фермери се готвят да блокират пристанището в Зеебрюге

Белгийски фермери, неводолни от повишаващите се разноски, екологичната политика на Европейски Съюз и вноса на евтини храни, възнамеряват да блокират пътищата, водещи към пристанището за контейноровози Зеебрюге. Това оповестиха пристанищните управляващи, представени от Ройтерс. 

Протестиращите възнамеряват да попречат на достъпа до пристанището, което е второто по величина в страната, за най-малко 36 часа от 14:00 часа централноевропейско време, заяви локално издание, базирайки се на уредниците и полицията. 

Протестното придвижване в Белгия получи подтик от сходните митинги във Франция, където ядосани селскостопански производители издигнаха десетки пътни блокади и нарушиха трафика към Париж, поставяйки държавното управление под напън. 

Белгийските фермери също нарушиха трафика по време на утринния час пик. Една от блокадите бе покрай границата с Нидерландия, заяви локална медия. 

Очаква се министър председателят Александер де Кро да се срещне със земеделските асоциации по-късно през днешния ден. 

Говорител на Европейската комисия заяви през днешния ден, че се чака в четвъртък, 1 февруари, комисията да предложи изключение от разпоредбите, изискващи фермерите да оставят част от земята си необработвана, в случай че аплайват за европейски дотации. Тези правила са част от мотивите за недоволството във Франция, Белгия и други страни през последните седмици. 

Вчера белгийските селскостопански производители блокираха автомагистрали в южната част на страната и паркираха трактори край Европейския парламент в Брюксел, отбелязва Българска телеграфна агенция.  

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР