Белгийската организация за бездомни хора Самусоушъл предупреждава, че неотчетеният дял

...
Белгийската организация за бездомни хора Самусоушъл предупреждава, че неотчетеният дял
Коментари Харесай

Белга: До 2 хиляди бездомници обитават изоставени сгради в Брюксел

Белгийската организация за бездомни хора " Самусоушъл " предизвестява, че неотчетеният дял на бездомните хора, самонастанили се в изоставени здания в Брюксел, е даже по-висок от хипотетичния, съобщи белгийската новинарска организация Белга за Българска телеграфна агенция.

Кризата с приема на мигранти в Белгия кара от ден на ден хора, които имат право на жилище, в действителност да се озоват на улицата или в така наречен " скуотове " (необитавани или изоставени жилища, в които незаконно се самонастаняват хора - бел. ред.).

Неправителствените организации " Самусоушъл " и " Проджект Лама " дават помощ на наркозависими в градските региони, като взаимно основават екипа " Кавър " през юли предходната година. Той има за цел да предотврати опасности за здравето - по-специално епидемиите от краста, туберкулоза или дифтерия измежду бездомното население в района на Брюксел. Същевременно екипът дава поддръжка на хората, живеещи в скуотове, с цел да не живеят на улицата.

Поради дефицит на свободни места от ден на ден търсещи леговище, които имат право на банкет, се оказват бездомни. На 15 февруари бе опустошен скуот, в който са живели повече от хиляда мигранти и бездомни хора на улица " Пале " в Брюксел. Повечето от живущите в постройката е трябвало да бъдат настанени в белгийската организация за даване на леговище " Федасил ".

" Скуотът на " Рю де Пале " е единствено забележимата част от едно доста по-голямо събитие ", споделя Клеман Редондо, координатор на екипа. " За няколко месеца сме се намесили в 13 рискови населявани здания, в които живеят сред 1500 и 2000 души. Но това не включва многото дребни скуотове ", посочи той.

Многостранният метод на " Кавър " регистрира рисковете както за жителите, по този начин и за постройката или квартала. Например употребяващите опиати биват подготвени по какъв начин да си набират чисти и хигиенични материали и по какъв начин да отстраняват рисковете за близките.

През последните няколко месеца повече от 100 души са получили самостоятелни психо-социални съвещания, а 68 души са били имунизирани и против КОВИД-19. Живущите в 9 от 13-те скуота имат краста или дървеници.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР