Белгийската финансова група KBC отвори български клон на лабораторията си

...
Белгийската финансова група KBC отвори български клон на лабораторията си
Коментари Харесай

ОББ откри лаборатория за иновации SurfStudio

Белгийската финансова група KBC отвори български клон на лабораторията си за нововъведения SurfStudio@ОББ и SurfStudio@ДЗИ, която към този момент действа сполучливо още в Белгия, Ирландия, Чехия, Словакия и Унгария. Специално за откриването в България дойде Ерик Люц, основен управител " Иновации " в KBC Груп.

SurfStudio цели да се трансформира в платформа за шерване на нововъведения и обмяна на хрумвания в ОББ, ДЗИ и останалите компании от Групата. Лабораторията показва философията им да търсят и ползват новаторски практики освен в главната им банково-застрахователна активност, само че и в по-широк набор на нововъведенията. Пространството е оборудвано с разнообразни достижения на актуалните технологии и желае да въодушеви чиновниците да опитват с разнообразни решения, да търсят оптималното взаимоотношение с софтуерния прогрес и да ползват нововъведенията в своята активност.

" SurfStudio@ОББ и SurfStudio@ДЗИ е място за ентусиазъм. Място, което ни припомня, че бъдещето към този момент се случва и ние желаеме да сме дейна част от него. " С тези думи основният изпълнителен шеф на ОББ и кънтри управител на KBC Груп в България Петър Андронов откри новото пространство за хрумвания на 13 ет. в ОББ Милениум център.
 ОББ пуска нова функционалност, с което мобилното й приложение ще работи с няколко банки
Първото мобилно приложение у нас, което ще работи с няколко банки едновременно

Клиентите ще получават информация за салдата по сметките и транзакциите си посредством него

Първата разработка на SurfStudio@ДЗИ е общ план сред VIVACOM, ДЗИ и Сирма Груп Холдинг. Нарича се e-SOS и съставлява гратис мобилно приложение за бърза връзка с екипите за незабавна помощ и с определените персонални контакти на ползвателя му. Бутонът SOS дава опция за директна връзка с екипите на 112, както и опция за шерване на точното местонахождение на ползвателя и неговото здравно досие с определените незабавни контакти. Приложението разрешава да се пресъздават определени контакти на картата, с цел да може потребителите му да поддържат връзка със своите близки.

" Най-ценното в e-SOS е комбинацията сред опцията за следенето на локация и бързо повикване на незабавна помощ, даже без интернет връзка и шерването на здравно досие с животоспасяваща информация като кръвна група, алергии и банкет на медикаменти със незабавните контакти при настъпване на ексклузивен случай ", обясни Коста Чолаков, основен изпълнителен шеф на ДЗИ.

Кристоф Де Мил, иновационен водач на КВС Груп в България, разкри и някои от идните планове на лабораторията като стартирането роботи, които ще автоматизират рутинните процеси в работата на няколко дирекции в ОББ.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР