Белгия засече първия случай на новия вариант на коронавируса, предизвикал

...
Белгия засече първия случай на новия вариант на коронавируса, предизвикал
Коментари Харесай

Първият европейски случай на новия COVID вариант е открит в Белгия

Белгия засече първия случай на новия вид на ковид, провокирал трескаво затваряне на самолетни връзки с няколко страни в южната част на Африка.

Марк ван Ранст, чиято лаборатория работи в тясно съдействие със организацията за публично опазване на здравето Sciensano, заяви в " Туитър ", че разновидността, прочут към този момент единствено с кода си B.1.1.529, е открит в проба на пасажер, дошъл в страната от Египет на 11 ноември.

Първите признаци на пациента са се появили на 22 ноември, добавя вирусологът, представен от " Ройтерс ". Преди това Израел удостовери, че е открил новия вид в страната.

Англия, Франция, Италия и Германия са измежду страните, прекъснали въздушните връзки с 6 страни от Южна Африка до изясняване на рисковете от новия вид. За английските управляващи режимът ще е в действие най-малко 3 седмици.

В същото време в Република Южна Африка считат, че всичко това е преиграване, за което страната заплаща сметка, до момента в който би трябвало да получава похвали за уменията бързо да откри казуса и да показа информацията.

Вариантът, който има към 50 известни разновидности и е определян като " коренно по-различен от този от Ухан ", е открит посредством секвениране в прилежаща Ботсвана и по-късно - южноафриканската столица Претория. Там група студенти (засега не е известно какъв брой на брой) си вършат PCR проби и при всичките се открива особеност. Това кара управляващите да изпратят пробите в Дърбан в лаборатория за секвениране на генома.

Притесненията не са толкоз за Република Южна Африка, а за това да не се окаже разновидността доста рисков и да плъзне из континента, където са имунизирани приблизително едвам 3% от популацията.
Подробности очаквайте по-късно на.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР