Белгия най-накрая получава ново правителство, 16 месеца след парламентарните избори,

...
Белгия най-накрая получава ново правителство, 16 месеца след парламентарните избори,
Коментари Харесай

След 16-месечна безизходица, Белгия формира ново правителство

Белгия най-сетне получава ново държавно управление , 16 месеца след парламентарните избори, като белгийският крал се чака да назначи служебния финансов министър Александър Де Кру за нов министър председател, оповестява " Ройтерс ".

След седмици договаряния , седем партии се споразумяха да образуват ръководеща коалиция , която да размени служебната администрация на Софи Уилмс, която води Белгия през шест месеца на рецесията с COVID-19.

Белгия има една от най-високите смъртности от COVID-19 в света на глава от популацията. В сряда броят на починалите мина 10 000.

Де Кру би трябвало да управлява новото държавно управление , оповестяват белгийските вестници, в това число ежедневник Le Soir, базирайки се на анонимни източници.

Пол Манет, водач на френскоговорящите социалисти, съобщи в Twitter, че отива към двореца, с цел да образува държавно управление с други партии.

Белгия бе с краткотрайна администрация от началото на рецесията с COVID-19 през март и без държавно управление от декември 2018 година, когато коалиция от четири партии се разпадна.
 Управляващата коалиция в Белгия се разпадна поради миграцията
Управляващата коалиция в Белгия се разпадна поради миграцията

Ще има държавно управление на малцинството
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР