Бележки с молитви до Св. Серафим да отвори Руската църква

...
Бележки с молитви до Св. Серафим да отвори Руската църква
Коментари Харесай

Молят Св. Серафим да отвори Руската църква

Бележки с молебствия до Св. Серафим да отвори Руската черква в София оставят миряни пред входа на храма, който бе затворен след експулсирането настоятеля му архимандрит Васиан, жител на Русия, и двама свещеници от Беларус. Това стана след отчет на ДАНС, уличаващ ги в шпионска активност.

Миряни се провеждат за митинг в неделния ден.
-->
" Свети Серафиме, Дядо Владика, моли Бога за нас - неверните! Защити ни! ", беше написал някой в петък вечерта на една от бележките, съпроводени с цветя, сложени до катинара на затворената за гости врата на храма, съобщи " Фокус ".

 

Традиция от десетилетия е, тъкмо в криптата в църквата, всеки набожен християнин да се помоли и да остави лист хартия със съкровени свои стремежи до саркофага на Свети Серафим.

Направи усещане, че духовниците от затворилия до второ разпореждане на посланика на Руската федерация Елеонора Митрофанова храм, бяха оставили празни бележки и писалки пред оградата, които нормално дават долу - в приземния етаж на храма - до мощите на Свети Серафим, където постоянно е цялостно с хора.

Припомняме, че в четвъртък със заповед на ръководителя на Държавна организация " Национална сигурност " бяха наложени насилствени административни ограничения " експулсиране ", " лишаване правото на престояване " и " възбрана за влизане в Република България " за интервал от пет години на един съветски жител и на двама жители на Беларус. Мерките са наложени по отношение на осъществявана от тях активност, ориентирана против националната сигурност и ползи на Република България.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР