Бележка на редактора (24 октомври 2023 г.): Откакто тази история

...
Бележка на редактора (24 октомври 2023 г.): Откакто тази история
Коментари Харесай

Член на пронацистка група е използвал коктейли Молотов в опит да изгори църква в Охайо, планираща да бъде домакин на събитие за драг, ФБР казва

Бележка на редактора (24 октомври 2023 г.): Откакто тази история беше оповестена, Пени се призна за отговорна за нарушение на Закона за попречване на палежите на църквата и за потребление на огън и експлозиви за осъществяване на закононарушение, съгласно Министерството на правораздаването и правосъдни протоколи. Той е изправен пред до 20 години затвор за първото обвиняване и наложителни 10 години за второто, споделя DOJ. Присъдата му е планувана за януари 2024 г.

Член на неонацистка група беше задържан в петък, откакто се опита да подпали черква в Охайо, която планираше да бъде хазаин на мил шоу, съгласно правосъдни документи.

Aimenn D. Penny, 20, от Alliance, Охайо, е упрекнат в американския областен съд в Кливланд по едно обвиняване за злонамерена приложимост на избухливи материали и едно обвиняване за владеене на разрушително устройство, съгласно наказателна тъжба.

Властите настояват, че Пени е употребила „ коктейли Молотов против общностната черква на Честърланд в Честърланд, Охайо, в опит да изгори църквата до основи “, се споделя в прессъобщение на Министерството на правораздаването.

„ Както се твърди в обвинителните документи, обвиненият е употребявал взривно устройство, с цел да навреди на черква, която счита за неприемлива “, сподели в известието помощник-главният прокурор Матю Г. Олсен. „ Тържественото обвързване на Министерството на правораздаването е да пази правото на всички американци на свободно изложение и аз приветствам работата на правоприлагащите органи по този въпрос. “

Виждат се белези от изгаряне на вратата на общностната черква на Честърланд (CCC), в Честърланд, Охайо. Белези от изгаряне се виждат на вратата на общностната черква на Честърланд (CCC), в Честърланд, Охайо. WEWS

ФБР твърди, че Пени е член на " White Lives Matter ", пронацистка група, съгласно клетвена декларация, подадена в съда в петък. ФБР сподели, че групата има „ расистки, пронацистки и хомофобски възгледи “.

Пени призна, че се е опитал да подпали църквата благодарение на коктейли Молотов, „ с цел да отбрани децата и да спре мил шоуто “, съгласно наказателната тъжба.

CNN се свърза с юрист, назначен да съставлява Пени, само че не получи неотложен отговор. Пени се яви за първи път във федералния съд в петък и беше арестуван под стража. Той би трябвало да бъде изправен пред съда в четвъртък, сподели Мишел Стул, основен заместник-секретар на прокуратурата на Съединени американски щати за Северния окръг на Кливланд, пред CNN.

В клетвената декларация се твърди, че църквата в Охайо е била ориентирана в ранните часове на събота, 25 март. ФБР сподели, че църквата е била развалена от нещо, което изглеждало като коктейли Молотов и има обгорени следи по входната врата, обгорени следи върху табела от външната страна на постройката и счупена табела в югоизточния ъгъл на парцела.

Следователите откриха счупени стъклени части от бутилка водка и бутилка бира, всяка от които съдържаше материал от вид плат, се споделя в клетвената декларация. В непосредственост до развалената врата са открити изгоряла кибритена съчка и наследник пластмасов спрей, зареден с бензин.

Правоприлагащите органи получиха правосъдно предписание за събиране на исторически данни за местоположението от мобилния телефон на Пени след приемане на сигнал, се споделя в клетвената декларация. Докато претърсваха дома на Пени, сътрудниците откриха нацистко знаме и други нацистки сувенири, ръкописна записка с идеологически изказвания, тениска White Lives Matter of Ohio, противогаз, голям брой ролки синя лента за изобразяване и газови кутии, се споделя в документа.

В клетвената декларация също по този начин се споделя, че Пени е пътувал до Уодсуърт, Охайо, на 11 март, където е участвал на час с истории за мил кралица, с цел да „ популяризира пропагандни листовки (sic), представящи възгледите на White Lives Matter Охайо срещу мил кралицата “.

Църквата на общността в Честърланд, ситуирана в окръг Гегауга, продължи с организирането тутакси за история на мил кралицата и събитието за късна закуска в събота, сподели служителят на църквата пред CNN.

Преподобният Джес Пийкок сподели, че църквата не е била цел за първи път. Те споделиха, че представители на църквата са получили през последните седмици писма с ненавист и известия, съдържащи закани за митинги и принуждение против планувани събития.

„ Не е имало ден или два, в които да не съм получавал известия с ненавист от персоналния си телефон “, сподели Пийкок.

Пийкок сподели, че са „ облекчени “ и „ доста удовлетворени “ от ареста в петък. Никой не е бил в църквата по време на опита за взривяване със запалителна бомба и събитията с мил шоу ще продължат там, както е планувано, добави Пийкок.

„ Няма никаква завист против този човек. Ние прощаваме на този човек. Но ние желаеме това лице да бъде преследвано в най-голяма степен. Само с цел да изпратите известие и да ги накарате да помислят дали да атакуван синагога, черква или джамия. Искаме да забележим мир, а не принуждение “, сподели Пийкок.

Първият асистент на прокурора на Съединени американски щати Мишел М. Беплер за Северния окръг на Охайо сподели: „ Насилието и разрушението в никакъв случай не са допустим метод за изложение на противоречие с избрана позиция. “

„ Въпреки че като американци ние се радваме на правото да не сме съгласни, мирното правене на това е единственият подобаващ вид “, сподели Беплер.

Ако бъде приета за отговорна, Пени може да получи наложителна минимална присъда от пет години и до 20 години затвор за злонамерено потребление на избухливи материали и до 10 години затвор за владеене на разрушително устройство, съгласно DOJ.

Саманта Бийч и Селина Тебор способстваха за тази история.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР