Беларуското министерство на отбраната съобщи днес, че беларуската армия продължава

...
Беларуското министерство на отбраната съобщи днес, че беларуската армия продължава
Коментари Харесай

Беларуската армия провежда учения заедно с Вагнер по границата с Полша

Беларуското министерство на защитата заяви през днешния ден, че беларуската войска продължава да организира взаимни учения с бойци на съветската наемническа формация " Вагнер " на боен полигон покрай град Брест, на границата с Полша, съобщи Ройтерс.

Наемниците от съветската частна военна компания " Вагнер " ще оказват помощ в образованието на спецчастите на беларуската войска по време на учения на боен полигон покрай границата с Полша, се споделя в изказването на министерството.

Собственикът на " Вагнер " Евгений Пригожин се появи в публикувано през вчерашния ден видео, в което приветства бойците си на беларуска земя и им споделя, че към този момент те повече няма да се бият в Украйна. Той им подрежда да образоват беларуската войска и да събират сили за ново " пътешестване до Африка ".

" Въоръжените сили на Беларус не престават взаимните учения с бойците от ЧВК " Вагнер ", сподели беларуското министерство на защитата.

„ През седмицата подразделения на силите за специфични интервенции дружно с представителите на ЧВК ще отработват задания по военна подготовка на военния полигон в Брест ", добави министерството.

Полша заяви по-рано този месец, че ще изпрати 500 служители на реда за подсилване на сигурността на границата си с Беларус и за справяне с възходящия брой пресичащи границата мигранти, както и с евентуални закани, след пребазирането на наемниците от ЧВК " Вагнер " в Беларус, показва Ройтерс.

 

Източник Българска телеграфна агенция

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР