Беларуският тенисист Иля Ивашка победи с 6:3, 7:6 най-добрия български

...
Беларуският тенисист Иля Ивашка победи с 6:3, 7:6 най-добрия български
Коментари Харесай

Фиаско за Григор в София, корав беларусин уби ентусиазма на българската публикация

Беларуският тенисист Иля Ивашка победи с 6:3, 7:6 най-хубавия български тенисист Григор Димитров посред " Арена Армеец ".

Очаквайте детайлности!

ПЪРВИ СЕТ

0:1 - Две непредизвикани неточности от форхенда на Гришо дадоха точки за 30:15 в интерес на неговия противник. При 15:30 закъснение българинът даде два брейкбола на беларусина, а четвърти следващ преувеличен форхенд даде пробив задатък за Ивашка.

0:2 - Ивашка не стартира доста безапелационно своето първо подаване, само че при 15:15 неприятен сечен бекхенд на Гришо му даде точка преднина. Пресилен бекхенд от хасковлията пък направи изоставането му 15:40. Българинът обаче се окопити и с два дълбоки форхенда направи 40 равни. Двойна неточност на Ивашка даде преднина и брейкпойнт за нашенеца, само че беларусинът го отрази. Впоследствие и Гришо отрази точка за пробив, само че с опит за уинър сбърка и даде нов късмет, от който Иля направи 2:0.

1:2 - Гришо даде признаци, че се пробужда, изигравайки извънредно стабилен гейм на личен сервис, затворен на 0.

1:3 - Ивашка отвърна с съвсем същото, вкарвайки няколко много тежки сервиса. Беларусинът не съумя да затвори гейма на 0, поради неприятен бекхенд по правата.

2:3 – Гришо още веднъж седеше добре на свое подаване, като с един сечен бекхенд си извоюва преднина 40:15 и успокоение, а след това натисна бекхенда на беларусина и затвори гейма.

2:4 – Още един стабилен гейм за по-нискоранкирания тенисист, който изгуби едвам една точка на свое подаване в предпоследния гейм с комплекта топки.

3:4 – Двамата размениха точки до 15:15, само че в края сеченият бекхенд на Гришо, който е най-функциониращото му оръжие в първите седем гейма и един ас му донесоха трети гейм в сметката.

3:5 – Беларусинът бе извънредно нападателен с новите топки и поведе относително бързо с 30:0, а тъкмо тогава Гришо на два пъти сбърка с излизане на мрежата, пращайки топката тъкмо в горната ѝ част.

3:6 – при започване на гейма Григор не сполучи с трето следващо излизане на мрежата, а до края на гейма самодейността бе напълно от полето на Ивашка. Първият сетбол бе отразен от българина, само че при втория пресили форхенда и даде сета за беларусина.

ВТОРИ СЕТ

0:1 - Григор несъмнено опита да е по-инициативен на ретур. Ивашка прати форхенд по противоположния диагонал в навън за 15:30, само че след това отличен начален удар го избави от напрежението. Ивашка не спираше да се избавя с началния си удар и за жалост, тъкмо сбъркан ретур на Гришо постави завършек на гейма.

1:1 - Успешна композиция сервис-форхенд разреши на Гришо да поведе а вторият му ас в мача докара до 30:0. Неотразен плосък начален удар по правата и един форхенд след идващия сервис донесе скоростен гейм за 1:1.

1:2 – Грешките на българина от главната линия обаче към момента съществуваха и даваше опция на Ивашка да пласира сервиси. Страхотен ретур му донесе преимущество 30:15, само че ас на беларусина изравни, до края на подаването си №71 в света не позволи неточност.

2:2 - Григор прати форхенд по правата в навън за закъснение 0:15, само че след това същото стори и Ивашка, с цел да възвърне паритета. Ас номер 2 послужи на българина, а по-късно най-сетне той записа сполучливо воле на мрежата. Неотразен подсечен сервис пък изравни геймовете.

2:3 - Най-добрият гейм на Гришо при посрещане, като след двойна неточност на беларуската ракета получи брейкбол, само че не съумя да се възползва.Бекхенд в мрежата и ас по диагонала сложиха завършек на напрегнатия гейм за 71-вия в света

3:3 - Безпогрешен гейм в средата на сета, тъкмо както бе и в първия. Григор влезе решително в шестия гейм и справедливо не даде и точка на съперника, като пласираше сервисите си равномерно и с нужната мощ.

3:4 - Огледален гейм на шестия в сета, само че този път за беларусина. По-впечатляващото е, че това се случи в последния гейм на комплекта топки.

4:4 – Григор изигра извънредно неоснователен гейм на свое подаване, като даде на беларусина две възмоности за пробив. Три доста твърди сервиса, от които един ас, му дадоха водеща роля за първи път в личното му подаване. Точката за продобиване на гейма бе опропастена от Григор, който даде опция на Ивашка да пласира страховит бекхенд-уинър по правата. След доста усложнения, Гришо въпреки всичко пласира добър форхенд и затвори.

4:5 – Двамата размениха по точка, преди пай ретур на Гришо да даде страховит късмет за излизане на мрежата на 28-годишния тенисист. Лош ретур от бекхенда на хасковлията пък даде пети гейм в актива на Иля Ивашка.

5:5 - Геймът още веднъж започва с замяна на точки, а опит на хасковлията да излезе на мрежата и да затвори разиграването с форхенд, се оказа безрезултатен – 15:30. Григор завоюва две следващи точки, само че в идната предразположи Ивашка към плосък форхенд, който се оказа непостижим за връщане. Отличен сервис в най-точния миг даде тъждество в геймовете 5:5 и успокои всички в столичната „ Арена Армеец “.

5:6 - Иля Ивашка изпита доста съществени усложнения в това си подаван, като на цели 4 пъти стигна до точки за пробив, само че беларуската ракета сподели стоманени нерви и в последна сметка съумя да си подсигурява най-малко тайбрек във втория сет.

6:6 - Григор опита удар към главната линия, само че за следващ път мерникът му изневери и даде преднина на Ивашка. В идващото разиграване беларуският състезател удари топката с ръба на ракетата за 15:15, а за 15:30 неверна преценка на Димитров му коства точката след другояче слаб ретур на №71. Още една неточност на хасковлията от форхенд даде на противника му два мачбола. Първият бе отразен със страховит бекхенд по правата, едвам за повторно употребен от нашенеца в дуела. Вторият също бе отразен след доста настоятелно разиграване, приключило с форхенд на линията от Димитров.

6:7 - Първата точка в тайбрека пристигна в сметката на Ивашка на личното му подаване, само че Гришо бързо възвърне паритета на своето такова. Резултатът стана 1:2 след неприятен сечен бекхенд на Гришо, дал минипробив за съперника. Още в идващото разиграване пристигна нов слаб удар в мрежата. Ивашка дръпна и с 4:1, само че с два твърди и плоски удара редуцира преднината на съперника. С бездънен сервис и форхенд по правата №71 стигна до цели три мачбола, от които първият бе осъществен.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР