Беларуският президент Александър Лукашенко смени днес министър-председателя на страната, вицепремиерите

...
Беларуският президент Александър Лукашенко смени днес министър-председателя на страната, вицепремиерите
Коментари Харесай

В Беларус не може да има диктатура, каза Лукашенко и смени премиера и министри

Беларуският президент Александър Лукашенко смени през днешния ден министър-председателя на страната, вицепремиерите и министрите от икономическия блок. Нов министър председател става Сергей Румас, шефът на беларуската Банка за развиване, който идва на мястото на Андрей Кобяков. Това са най-мащабните промени в кабинета от 2014 година, насам, оповестиха Ройтерс и ТАСС,.

На 14 август Лукашенко насочи рецензии против държавното управление, което работело неефективно и саботирало нарежданията му, припомнят организациите.

Беларус може да бъде самостоятелна страна, единствено " в случай че стопанската система се развива, както би трябвало ", другояче " никакви словоблудства няма да ни спасят ", разяснява държавният водач, представен от формалната организация БЕЛТА.

С гласуването си за държавен глава гласоподавателите поддържат предизборната му стратегия, неговия курс, " и никому не е разрешено да мами хората ", акцентира Лукашенко. Той обаче добави, че промяната на управлението на държавното управление не е обвързвана с идните през 2020 година президентски и парламентарни избори в Беларус и че тези избори ще бъдат извършени в строго сходство с конституцията.

" Живеем в демократична страна, освен това сме притиснати сред два демократични блока откъм запад и откъм изток. Южно от нас демокрацията въобще е няма накъде повече. И да налагаш някаква тирания в Беларус е просто нереално ", съобщи той.

Вчера Лукашенко уточни, че следи медийните изявления за неговите дейности и решения, в това число тези, в които го назовават беларуски деспот. Той увери, че в най-скоро време ще реагира на тях, припомня ТАСС.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР