Беларуският президент Александър Лукашенко предупреди Израел и неговите съюзници да

...
Беларуският президент Александър Лукашенко предупреди Израел и неговите съюзници да
Коментари Харесай

Лукашенко предупреди Израел и Запада да не започват война срещу Иран

Беларуският президент Александър Лукашенко предизвести Израел и неговите съдружници да не водят война против Иран , защото това може да провокира трета международна война , предава ТАСС.

" Трета международна война не е изключена. Тя може да стартира оттова (Близкия изток). Как? Ако те [Израел и Съединените щати] провеждат война против Иран. Не става дума за това, че Иран ги нервира, а за това, че те нервират Иран ", цитира думите му организация БелТА.

" Имате ли някакви доказателства, че Иран стои зад това (атаката на Хамас против израелски територии). Ако имате, изложете обстоятелствата на масата ", сподели той и добави, че към този момент няма такива доказателства.

Според беларуския водач фактът, че страните в спора употребяват оръжия, създадени в тази или онази страна, не потвърждава нищо.

" Да, ракети, дронове [от иранско производство] се употребяват. Но вашите дронове и ракети се употребяват в Украйна . Търговията с оръжия продължава ", сподели той, като означи, че макар че това е неприятно, е изцяло законно. " Може би някой ги е купил посредством трети страни, Хамас е купил тези ракети. И какъв брой оръжия може да са достигнали района от Украйна? Те показват тези създадени в Съединени американски щати оръжия ", сподели той, добавяйки, че обстановката е " много объркана ".

" Ако американците, които са изтеглили тези щурмови въздушни групи и самолетоносачи, стартират да нанасят удари от Средиземно море, макар че не мисля, че са чак толкоз луди, някои страни, изключително Иран, ще отговорят ", акцентира Лукашенко. " И няма гаранция, че един самолетоносач ще избегне потапяне . " По думите му доста неща демонстрират, че " може да пламне сериозен спор или даже война с потреблението на най-смъртоносните оръжия ".

" Никой не знае по какъв начин ще се развие обстановката. Дори тези, които започнаха всичко - американците. Те нямат визия до какво може да докара това ", добави той.
 Байдън заповяда удари по проирански милиции в Сирия
Байдън заповяда удари по проирански милиции в Сирия

Отговор на нападенията против американските бази в региона
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР