Беларуският президент Александър Лукашенко нареди да бъдат подготвени ответни мерки

...
Беларуският президент Александър Лукашенко нареди да бъдат подготвени ответни мерки
Коментари Харесай

Лукашенко разпореди да се вземат ответни мерки заради новите санкции на ЕС

Беларуският президент Александър Лукашенко подреди да бъдат готови ответни ограничения в отговор на новите наказания, наложени от Европейския съюз и други страни против Минск, съобщи ДПА, като се базира на организация БелТа.

Правителството на Беларус би трябвало да подходи към въпроса фундаментално, без губене на време и ясно, съобщи през днешния ден Лукашенко на среща за икономическото развиване на страната. По думите му Беларус не за първи път е подложена на санкционен напън и към този момент е основала спешен екип.

Беларуското външно министерство разгласи по-рано, че ще предприеме "сурови, асиметрични, само че подобаващи ограничения " в отговор на глобите, наложени през вчерашния ден от Европейски Съюз.

Лукашенко уточни, че стопанската система на Беларус е обект на невъобразим външен напън, съобщи Ройтерс. "Нашата стопанска система е подложена на външен напън с невиждани размери и дълбочина ", сподели той, представен от БелТа. "Агресивната изразителност продължава ", съобщи президентът. Според него страната е съумяла да резервира икономическия си напредък.

Икономиката се е свила с 0,9 % предходната година, а Световната банка чака напредък с 1,2 % тази година, демонстрират прогнози от октомври.

Лукашенко съобщи, че беларуските управляващи би трябвало да обезпечат понижаване на инфлацията до 6 % през 2022 година Към 1 ноември равнището й е било 10,5 %, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР