Беларуският президент Александър Лукашенко каза, че ще нареди на войските

...
Беларуският президент Александър Лукашенко каза, че ще нареди на войските
Коментари Харесай

Лукашенко каза кога ще се включи във войната

Беларуският президент Александър Лукашенко сподели, че ще подреди на войските си да водят война дружно с Русия, единствено в случай че друга страна нападне страната му, оповестиха международните организации, съобщи Българска телеграфна агенция.

Лукашенко нееднократно е отричал изказванията на Киев и Запада, че Беларус може да бъде въвлечена във войната в Украйна на страната на Москва.
-->
Той съобщи също, че възнамерява да се срещне на следващия ден с съветския президент Владимир Путин.

" Готов съм да водя война дружно с руснаците от територията на Беларус към този момент единствено в един случай: в случай че оттова (Украйна) пристигна и един-единствен боец на територията на Беларус, с цел да убива моите хора ", сподели беларуският водач и добави: " Ако те извършат експанзия против Беларус, отговорът ще бъде нечовечен. "

По думите му следователно " войната ще придобие напълно друг темперамент ". Той означи, че това визира освен Украйна, само че и други прилежащи страни.

Москва в никакъв случай не е желала от Беларус да се включи във войната в Украйна, добави Лукашенко.

Русия употребява Беларус като плацдарм за пълномащабната си инвазия в Украйна предходната година, предприемайки провалила се атака против украинската столица Киев, отбелязва Ройтерс.

Трескавата военната интензивност и взаимните военновъздушни учения сред Русия и Беларус по-рано тази година възобновиха опасенията, че Минск може да се готви да поеме по-активна роля във войната.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР