Беларуският лидер и близък съюзник на Кремъл Александър Лукашенко призова

...
Беларуският лидер и близък съюзник на Кремъл Александър Лукашенко призова
Коментари Харесай

Лукашенко: На хоризонта се задава трета световна война

Беларуският водач и непосредствен съдружник на Кремъл Александър Лукашенко прикани за " помирение " в Украйна и за договаряния " без предварителни условия " сред Москва и Киев, съобщи Агенция Франс Прес.

" Ще поема риска да предложа преустановяване на военните дейности..., оповестяване на помирение ", съобщи Лукашенко по време на послание за положението на нацията. " Всички териториални, възстановителни, свързани със сигурността и други въпроси могат и би трябвало да бъдат решени на масата на договарянията, без предварителни условия ".

Лукашенко съобщи, че поддръжката на Запада за Киев усилва вероятността от експлоадиране на нуклеарна война в Украйна.

" В резултат на напъните на Съединените щати и техните спътници, в Украйна се развихри пълномащабна война,... на хоризонта се задава трета международна война с нуклеарен огън ", съобщи президентът по време на телевизионно послание към депутатите и беларусите, добавяйки, че тя може да бъде избегната единствено посредством договаряния.

В обръщението си към народа и Народното събрание президентът на Беларус Александър Лукашенко съобщи, че най-дълбоката рецесия в света има за цел да отстрани съперниците.

" Никой не желае да изпита последствията от безумните и санкционни войни. Народите не схващат по какъв начин идеологията на световния интернационален план за стабилно развиване може да бъде съвместима с невиждан апетит, епидемии, морална деградация и разгул на ненормалните полезности. Това не се е случвало в никакъв случай до момента в международната история ", съобщи Лукашенко.

" Светът харчи трилиони долари, с цел да убива хора и да унищожава страни, вместо да основава. Това е най-дълбоката рецесия, всеобхватна, многостранна, значително провокирана от индивида - унищожаването на съперниците. Това също в никакъв случай не се е случвало в историята ", добави беларуският водач.

Западът се готви да нахлуе на територията на Беларус, с цел да унищожи страната, съобщи още президентът.

" Формирането на полкове, флагове и легиони за следващ прелом в Беларус е в разгара си. Ще пристигна време - ще ви изложим всичко... те (Западът - бел. ред.) се готвят да нахлуят в Беларус, с цел да унищожат страната ни ", съобщи Лукашенко.

„ В същото време на територията на Беларус „ се подмятат “ терористи, които правят саботажи и актове на заплашване, пробват се да основават кафези, които да координират протестни дейности, да предават пари и оръжие “, сподели той.

Президентът на Беларус съобщи, че целеустремено е засилил договаряния с Путин за връщането на нуклеарните оръжия в Беларус.

" При съществуващите условия и военно-политическата обстановка към нашата страна, аз целеустремено активизирах договаряния с президента на Русия Путин за връщането на нуклеарните оръжия в Беларус. Става въпрос за връщането на нуклеарните оръжия, които бяха изтеглени през 90-те години на предишния век ", съобщи Лукашенко.

Беларуският водач напомни, че оръжията са били изнесени от Беларус тогава под гаранции: без наказания, без напън, без обмисляне на революции. " Всичко е потъпкано, всичко е нарушено. Имам право да слага въпроса за връщането на нуклеарните оръжия, които тогава пред мен бяха изнесени от територията на Беларус… Безумците подписаха задължения за връщането им ", сподели Лукашенко.

" Спомням си по какъв начин ме притискаха, не изтеглих оръжията през 1994-1995 година и бях подложен на мощен напън от Запада и от съветския президент, той сподели, че ще ме смачкат, унищожат... Бях заставен да се отдръпва под избрани гаранции. Всичко беше забравено ", сподели Лукашенко.

" Не се пробвам да заплашвам или изнудвам никого, за финален път го споделям, Бог да им е на помощ, желая да защитя беларуската страна и да осигуря мир на беларуския народ. Моят народ го е заслужил със своята история, с цялото си битие, ние не желаеме повече да живеем под бича и няма да бъдем плебеи ", сподели той, произнасяйки годишното си послание към народа и Народното събрание на страната.

По-рано съветският президент Владимир Путин съобщи, че Москва и Минск са се договорили, че без да нарушават интернационалните си отговорности, ще разположат тактически нуклеарни оръжия в Беларус. Путин изясни, че Русия не трансферира нуклеарните си оръжия в Беларус, а прави това, което Съединени американски щати вършат от десетилетие, тъй като американците " образоват своите съдружници, своите водачи да употребяват този тип оръжие, в случай че се наложи. В резултат на това, означи съветският президент, Москва и Минск са се договорили, че " при нужда ще създадат същото, без да нарушават интернационалните си отговорности за неразпространение на нуклеарното оръжие ".

В обръщението си към нацията Лукашенко съобщи, че не е и няма да " пипа " конституцията на страната, защото неговият век е към края си.

" Много хора споделят, че Лукашенко е направил тази конституция за себе си. Съжалявам, само че аз не съм я направил. Моят век е към края си и аз няма да направя никаква конституция за себе си ", сподели Лукашенко.

Президентът прикани да се постави завършек на тематиката за неговите наследници, като съобщи, че децата му няма да бъдат президенти.

" Трябва да спрем всички тези диалози за приемственост, за последователност (на властта - бел. ред.): моите деца няма да бъдат президенти. Трябва да го запомните, да не го лумпенизирате и да не говорите за това ", съобщи Лукашенко, обръщайки се към народа и Народното събрание.

В същото време той увери, че до момента в който е жив, той и сподвижниците му няма да се откажат от завоеванията си.

" Няма да умра на този пост. Ще работя за богатството на нашата страна. Никога няма да бъда куцо пиле, както се споделя: разгласи оставката си и е куцо пиле. Имам задоволително власт, с цел да защитя страната си, изключително в този момент. Аз съм по-заинтересован от вас да я запазя, тъй като съм вложил целия си живот в нея ", съобщи президентът на Беларус. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР