Беларус обяви днес предстоящи съвместни военни учения с близкия си

...
Беларус обяви днес предстоящи съвместни военни учения с близкия си
Коментари Харесай

Русия и Беларус планират военно учение на границата с Украйна

Беларус разгласи през днешния ден идни взаимни военни учения с близкия си съдружник Русия на южната си граница с Украйна и упрекна НАТО, че струпва войски по границите й, съобщи Ройтерс.

Представители на Съединени американски щати, НАТО и Украйна споделят, че Русия е струпала войски наоколо до Украйна, което поражда опасения от идна офанзива. Москва отхвърля да възнамерява сходно нещо. Самата Беларус е въвлечена в спор с Европейския съюз поради мигрантите, струпани на западната й граница.

Определяйки ги като реакция на разполагането на нови военни елементи в страните, граничещи с Беларус от запад и юг, беларуският министър на защитата Виктор Хренин сподели, че Минск ще организира ученията с взаимно с Русия в " средносрочна вероятност ", без да посочва съответна дата.

" Виждаме скупчване на войски до гранците ни. Можем единствено да бъдем загрижени от милитаризацията на прилежащите ни страни, поради което сме принудени да планираме ответни ограничения ", сподели министърът в коментар, оповестен на уеб страницата на министерството на защитата.

Литва, която граничи с Беларус и е страна членка на НАТО, съобщи през вчерашния ден, че Северноатлантическият алианс би трябвало да приспособи позицията си по отношение на Беларус, чиято войска съгласно Вилнюс, става все по-интегрирана с съветските въоръжени сили.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР