Бедствието във Врачанско придобива още по-големи мащаби. Градушки са преминали

...
Бедствието във Врачанско придобива още по-големи мащаби. Градушки са преминали
Коментари Харесай

Северозападът е като след война! Зрелищни СНИМКИ показват мащабите на бедствието, което връхлетя региона

Бедствието във Врачанско придобива още по-големи мащаби. Градушки са минали над още няколко обитаеми места в региона, нанасяйки големи вреди.

Минути след унищожителната градушка в Три кладенци, стихията е блъснала и близкото село Лесута. Огромни ледени парчета се изсипали от небето. Този път бедствието било съпроводено от проливен дъжд. Бурята траяла към 20 минути, като нанесла обилни провали. Градушката била с размерите на орех, описа кметът на селото Евгени Димитров. Освен с провалите от нея, хората трябвало да се оправят и с наводнения, написа BulNews.bg.


Бяла Слатина


Бяла Слатина

„ Унищожени са всички зеленчукови насаждения. Има вреди по пътищата, където са изровени каналите. Някои от къщите са наводнени. Такава стихия не съм виждал в никакъв случай през живота си “, сподели още Димитров.

И Лесура, и Три кладенци, се намират в община Криводол. Оказва се обаче, че освен тя е наранена от стихията. Има данни за унищожителна градушка и в село Добролево, община Борован. Там локалните се оплакват от още по-големи ледени парчета, които са помлели зеленчуците, овошките и лозовите насаждения.


Бяла Слатина

Градоносните облаци се изсипали и над Бяла Слатина и близките села. Местните описват за ледени парчета с размера на човешки пестник.


Бяла Слатина

Унищожителна стихия повалила два 15-метрови бора в центъра на града. В село Търнак е повалена оградата на детската градина.


Лесура

От станцията за битка с градушките в село Бърдарски геран единствено за час са изстреляли 200 ракети.


Добролево

Облакът бил прихванат още при идването откъм Криводол, само че наподобява напъните на чиновниците останали напразни.


Добролево


Лесура

Хората от ударените от бедствието обитаеми места, най-вече старци, плачат горчиво за погубената годишна продукция и унищоженото си имущество.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР