Бедствено положение заради пожари бе обявено в общините Хасково, Димитровград,

...
Бедствено положение заради пожари бе обявено в общините Хасково, Димитровград,
Коментари Харесай

Хасково и околните общини бедстват заради пожари

Бедствено състояние поради пожари бе оповестено в общините Хасково, Димитровград, Харманли и Тополовград. Областният шеф Стефка Здравкова поиска помощ от армията. Военните се включиха и на други места в страната. Така да вземем за пример вертолет „ Кугър “ излетя вчера от авиобазата в Крумово, с цел да гаси в региона на язовир „ Жребчево “. Стихията бушува и в Ямболска област. Днес за огромна част от територията на страната кодът е червен.

В хасковския район пожарите са сред села - край Корен в посока село Динево, до Крум, сред Рогозино и Българин. Горят гори и шубраци. Най-сериозно е ситуацията в последния изброен сектор. където огънят е обхванал 5000 декара иглолистна гора. Пожарните екипи се борят да лимитират пламъците, с цел да не стигнат до къщите. Автомагистрала „ Марица “ беше краткотрайно затворена сред Симеоновград и Любимец поради дима.

" Ситуацията в Хасково с пожарите е под надзор ", разгласи на брифинг шефът на ГДПБЗН основен комисар Николай Николов. Но са изгорели хиляди декари гори и десетки хиляди декари земеделска земя. " Малкото гора край Харманли я няма ", сподели Николов. " Днес следва един извънредно парещ и прохладен ден ден. Нека всички да бъдем деликатни ", предизвести той. Инцидентите Николов проучва по този начин: " Свързани са с човешката активност, само че вятърът беше този, който провокира най-вече вреди ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР