Бедствено положение във Варненско, има жертва и блокирани хора. От

...
Бедствено положение във Варненско, има жертва и блокирани хора. От
Коментари Харесай

Бедствено положение във Варненско, има жертва и блокирани хора

Бедствено състояние във Варненско, има жертва и блокирани хора. От общината оповестяват, че дърво е паднало и умъртвило 43-годишна жена.

„ Тежката метеорологична конюнктура докара до загубата на човешки живот. Ураганният вятър и мощният дъжд, тук-там и сняг, затрудниха дейностите на спешните екипи в тъмната част на денонощието. Нарушаване на енергоснабдяването има във всички 5 региона на общината. Тонове паднали клони и дървета блокират основни пътни артерии, разрушават инфраструктура и нанасят вреди. Има разрушени светофарни уредби и пътни знаци, движимо и недвижимо имущество. Блокирани са транспортни средства и хора “, се споделя в обръщение на кмета на Варна Благомир Коцев.

„ Налице са условия, които заплашват живота и здравето на жителите. Още един път призоваваме хората да останат по домовете си. Свиквам спешен щаб, който да оцени вредите и да предприеме незабавни ограничения за връщане на града към естествен темп. До събирането на щаба всички налични запаси, звена, органи и профилирана техника са на терен, с цел да окажат подпомагане на потърпевшите и за премахване на последствията от бедствието. Вследствие на оценката ще вземем решение какъв брой дълго да продължи режимът на бедствено състояние и има ли нужда от включване на запас и техника от прилежащи общини “, се добавя в обръщението на кмета на Варна.

В Добричко падналият сняг е към 20-30 см. На места поради вятъра са се образували преспи от над метър.

Междувременно в София спешните екипи на Столична община са реагирали на 46 сигнала за паднали дървета и клони.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР