Бедствено положение в Тетевенско след поройния дъжд, един човек загина.

...
Бедствено положение в Тетевенско след поройния дъжд, един човек загина.
Коментари Харесай

​Обявиха бедствено положение в Тетевенско след поройния дъжд

Бедствено състояние в Тетевенско след поройния дъжд, един човек почина. Мъжът се е опитал към обяд да премине през придошлата река, само че тя го отнесла. Най-силно потърпевши от стихията са селата Градежница и Глогово. Там са наводнени към 20 къщи, има пропаднали пътища, мостове и свлачища. Няма бедстващи хора.

Почти 100 литра на квадратен метър е падналият дъдж в Тетевенско през последното денонощие. Около 6 часа тази заран реката през село Глогово внезапно покачила равнището си и водата нахлула в къщите на хората. Сред най-пострадалите е домът на Надка Цанова.
Надка Цанова: Докато аз се облякох и водата ме срещна. Влезла в коридора и идва в стаята отвъд. Дръпнах черги, всичко, само че то ме заля. После отворих, само че тя върви по този начин. Тя влезнала от тука водата, ние не сме чули, двама остарели, заболели. Иванка Русинова: Тук сутринта ни е стигало до начело до вратата, дип че прагът беше по-висок една педя, щеше да влезе водата вътре. И тука имаше дърва ги отнесе.
Освен наводнени къщи в селото има разрушени мостове и засилили се свлачища.
доктор Мадлена Бояджиева, кмет на община Тетевен: Има две махали в Глогово, които са откъснати на процедура, заради нарушена инфраструктура, опустошен е един мост, който води към тях, както и пътят, заради което към 300 души сега са откъснати. Действаме взаимно с Червения кръст, в случай че се наложи някакви хранителни артикули или имат други материали нужни, да бъдат снабдени по някакъв обходен маршрут.
Хората в Градежница описаха, че и преди години са претърпели сходно злополучие, когато придошлата река е заляла къщите им.
Огнян Цанков: Вземаха ограничения да се направи този мост и да се създадат промяна на реката, да се създадат подпорни стени и да не може да трансферира от коритото да излиза на улицата. Направиха моста да можем да минаваме с колите, само че промяна на реката не направиха.
Днес през целия ден екипи на пожарната изпомпваха водата от наводнените къщи в двете села.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР