Бедствено положение е обявено в цялата област Шумен с изключение

...
Бедствено положение е обявено в цялата област Шумен с изключение
Коментари Харесай

Бедствено положение е обявено в цялата област Шумен

Бедствено състояние е оповестено в цялата област Шумен като се изключи град Шумен. Утре е неучебен ден за всички възпитаници в региона.

Десетки селища са без ток. Има обитаеми места и без вода. Резервното зареждане към подстанцията, която подава вода за Шумен, е включено и се чака водоподаването да бъде възобновено до часове. Контролно-пропускателни пунктове лимитират достъпа на коли до затворените пътни сектори.

" Над 68 избавителни интервенции сме провели. Повечето са за евакуация на жители от коли. Автомобилите ги оставяме на място на пътното платно, като евакуираме жителите до топли места, където да изчакат да се успокои ситуацията ", съобщи комисар Иван Иванов, районен съд ПБЗН-Шумен.

Бедствено състояние е оповестено и във варненската община Вълчи дол. Учениците там на следващия ден няма да учат. Неучебен ден ще е и в още пет села в региона. Общо 67 обитаеми места във Варненска област са без ток, в 43 няма вода. В община Варна ситуацията постепено се възстановява, само че пътищата за Добрич и в самата област остават затворени.

През целия ден спешни екипи на електроразпределителното сдружение работят във варненска област. Те подсетиха, че достъпът им до засегнатите региони зависи от положението на пътя.

Въпреки изобилния снеговалеж, който продължи няколко часа, улиците на град Игнатиево бяха проходими. Затова, когато поради мощния вятър две дървета събарят далекопровод високо напрежение, работата тук стартира още денем.

Жители на град Игнатиево споделят:

" От нощес насам нямаме ток. Никой не ни даде пояснение, даже не знаем, ето в този момент виждам вишката…..На климатик сме и като спря малко дърва имаме и запалихме печките. Ужас напряко. "

" Няма никакъв ток от сутринта от един часа.

Българска национална телевизия: Някаква информация по кое време ще го пуснат?

- Не, нямаме никаква информация. Не знам хората по какъв начин се отопляват. "

" В момента нямаме, от нощес нямаме, никой нищо не ни споделя. То и интернет нямаме, нищо нямаме. Хладилниците и те, стопират, нали знаеш. Няма ток, нищо не върви. "

Около обяд служащи от енергоразпределителното сдружение започнаха да ремонтират развалената електропреносната мрежа.

Очакванията са до края на деня ток да има във всички села на община Аксаково. Работи се и по повредите, които оставиха без ток общините Провадия и Вълчи дол. В Община Варна има 123 сигнала за проблеми. По-сериозни са падналите три светофарни уредби и доста дървета. Без ток към този момент са единствено обособени семейства, само че две от ВиК повредите по-сериозни и отстраняването им ще отнеме време.

Автор: Петко Петков




Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР